Begynner å bli vant til forsinkelser

– Det er bare slik en må regne med. Blir nok bedre når man får gjort om linja, sier NSB-kunde Sven Hofsten.

Buss for Tog

Trafikken flyter greit i Moss, er tilbakemeldingene fra kundene. Det er når man skal hjem fra Oslo problemene starter.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Buss for tog

NSB-kunder må gå av toget ved Moss for å kjøre videre til Oslo med Buss.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Han er en av mange som måtte gå på bussen ved Moss Stasjon i stedet for å bli med toget inn til hovedstaden.

Flere reisende brukte i går mer enn tre timer for å komme seg fra Oslo og til Moss, likevel er det ikke alle som velger å hisse seg opp av den grunn.

– Det er ikke så veldig frustrerende. Slik er det hver sommer. Det er bare kjedelig at de ikke kan lære seg å gjøre det på en bedre måte. Ingen vits å hisse seg opp, sier Petra Brooke.

– Hjemover bruker jeg en time ekstra. Det er klart man vil ha fritiden på ettermiddagen, men en overlever to uker, sier Geir Koch.

LES OGSÅ:

NSB beklager

Markedsansvarlig i NSB Østfoldbanen, Terje Andersen, beklager at det tar lang tid for kundene å komme seg hjem fra Oslo. Han skulle ønske at Jernbaneverket, som gjennomfører arbeidet på togstrekningen, kunne lagt dette til fellesferien.

– Men de som skal utføre jobben skal også ha ferie og tilbakemeldingene fra dem var at dette ikke kunne gjøres da på grunn av ferieavvikling, sier han.

Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, forklarte i går at køkaoset henger sammen med begrensninger i veisystemet rundt stasjonen, og at køen ikke ville gått raskere unna dersom NSB hadde satt inn flere busser.

– Jeg skjønner at folk blir frustrerte. Vi blir jo frustrerte vi også når vi ser trafikkbildet ut av Oslo, sier bussjåfør for AMK, Morten Gundersen.

Han var i dag på plass i Moss for å busse NSB-kundene til hovedstaden.

– Så lenge vi kommer frem noenlunde i tide, så er det ingen som klager. Det er all ventingen og frustrasjonen på forsinkelser som folk klager på, sier han.

LES OGSÅ:

– Møkk lei kaos

I to uker til er det buss for tog på Østfoldbanen mellom Oslo og Moss. Jernbaneverket driver med omfattende arbeider på strekningen, blant annet på Ski stasjon, og har derfor stengt den for all togtrafikk.

– Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Jeg er møkk lei. Det er kaos på Oslo S, sier Cheryl Norlund.

Hun etterlyser blant annet bedre informasjon på sentralbanestasjonen.

– Vi er lei for at håndteringen rundt Oslo S ikke er bedre. NSB kunne nok lagt mer press overfor veimyndighetene og fortelle konsekvensene av at alle kundene våre må kjøre buss, sier Andersen i NSB.

– Jeg har stor forståelse når kunden blir forsinket, og det er beklagelig. Samtidig må det nevnes at jobben må gjøres og det skal resultere i at kundene vil oppleve en mer stabil og bedre Østfoldbane. Det må gjøre litt vondt før det blir bedre.

Søndag 17. august er den siste dagen med arbeid i sporet, da kjøres det igjen tog på Østfoldbanen.