Hopp til innhold

Begrenset trafikk til Gardermoen

Det går ingen fly mellom Oslo Lufthavn og Vestlandet og Sørlandet denne morgenen.

Eyfjallajøkull 19. april
Foto: Arnar Thorisson / Helicopter.is / AP

På Oslo Lufthavn har enkelte passasjerer funnet veien til avgangshallen, men også i dag er flyplassen preget av stans i lufttrafikken både innenlands og utenlands.

Flyplassene i Bergen, Stavanger, Haugesund og Kjevik er stengt frem til klokken 08.00, i påvente av nye prognoser klokken 09.00.

Den er en askesky fra Island som i løpet av natten har veltet inn over Vestlandet, som nå skaper problemer i luftrommet.

Oslo Lufthavn har ellers normal trafikk mellom Gardermoen og andre deler av landet, opplyser informasjonssjef Jo Kobro.

- Det ser ut til at Oslo lufthavn kan drive ganske bra i dag. Ut fra den informasjonen jeg har fra meteorologen så er det grunn til å være optimistisk ut herfra. Men det er jo alltid en flyplass i den andre enden, og der har vi ikke den samme kontrollen som vi har her, sier han.

Flyr sørover til Europa

Flyselskapene har tatt høyde for å fly over høyere luftlag sørover i Europa i dag. Kobro mener det gir muligheter for mer trafikk utover ettermiddagen.

- Denne trafikken vil komme inn i morgentimene og ut på ettermiddagen, sier han.

Inntil videre har bare et fåtall passasjerer funnet veien til Gardermoen. Kobro råder folk til å ta kontakt med flyselskapene, eller sjekke nettsidene for å finne ut hvilke fly som går.

- Jeg håper jo at vi har klart å formidle at det ser ut til å være bra med trafikk. Flyselskapene setter opp fly, og da får vi håpe at passasjerende kommer, sier han.

Hvordan formiddagen og ettermiddagen blir, er foreløpig uvisst også på Gardermoen. Mye avhenger av at trafikken fra Vestlandet kommer igang igjen.

- Ser litt skiftende ut, håper på bedring på Vestlandet utover dagen frem mot klokken 12.00. Vi får en ny offisiell prognose klokken 09.00 så får vi se hva den inneholder, sier Kobro.