Hopp til innhold

Begjærer romfolk tvangsflyttet

Statsbygg har varslet romfolkene i leirene ved Sognsvann om at de vil begjære dem tvangsflyttet.

Romleir

SE VIDEO: Statsbygg fikk ikke mehold i tingretten, men vil nå be om tilltalse til å tvangsflytte romfolk som bor i leir på Sognsvann.

Det skjer til tross for at romfolkene fredag fikk medhold av Oslo byfogdembete i at de får bli ved Sognsvann.

– Vi tar denne kjennelsen til etterretning, og går videre med en vanlig tvangsfravikelsessak på samme måte som i fjor, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Mette Nordhus til NRK.

Avdelingsingeniør Mette Nordhus i Statsbygg

Fungerende kommunikasjonsdirektør i Statsbygg Mette Nordhus.

Foto: NRK

I fjor fikk Statsbygg medhold i at romleieren måtte fjernes, men fordi en slik avgjørelse kan ta lang tid ba de i år Oslo byfogdembete om en midlertidig forføyning, for å kunne fjerne leirene umiddelbart.

Statsbygg mente at teltleirene var til ulempe for andre og gjorde skade på området, men det fikk de altså ikke medhold i.

Har varslet beboerne

– Vi hadde håpet at det ville gå raskere å bringe saken inn for Oslo byfogdembete, men nå håper vi på å få fjernet leirene på ordinært rettslig vis, sier Nordhus.

Statsbygg har allerede varslet beboerne i teltleirene og satser nå på at de som i 2012 skal få medhold av namsmannen for vanlig tvangsfravikelse.

– Vi fikk medhold i fjor og vi synes det er grunnlag for det også i år, sier Nordhus.

Kan ta flere måneder

Akkurat når romleiren kan være fjernet er Nordhus usikker på.

– Det er vanskelig for meg å si hvor lang tid det vil ta, men i fjor brukte man tre og en halv måned på å ta avgjørelsen. Vi håper det går fortere i år.

Advokat Cecilie Schjatvet, som representerer romfolket, sier hun respekterer beslutningen til Statsbygg.

– Dette har de full rett til og vi respekterer at de gjør det. Det betyr en ny runde i retten og da må se hva de legger frem der, sier hun.