– Det går bedre med babyen

Babyen som ble funnet sterkt nedkjølt i Fredrikstad er koblet fra hjerte- og lungemaskinen.

Barn funnet sterkt nedkjølt

Babyen på ti måneder ble hentet av luftambulanse og fraktet til Rikshospitalet etter at det ble funnet sterkt nedkjølt på bakken.

Foto: Stein Bjørnar Benjaminsen

Det går bedre med den 10 måneder gamle babyen som ble funnet sterkt nedkjølt på Onsøy utenfor Fredrikstad.

Det er familien som har opplyst til politiet at barnet er koblet fra hjerte- og lungemaskinen det har vært koblet til siden barnet ble funnet.

– Politiet venter fremdeles på noe dokumentasjon. Vi vil også gjennomføre flere avhør i saken, blant annet av foreldrene, for å kvalitetssikre opplysninger vi har fått. Vi ønsker å belyse saken skikkelig før vi mener noe om hva som har skjedd, sier etterforskningsleder Espen Front Andersen til NRK.no.

Barnet ble funnet sterkt nedkjølt utenfor familiens hus 9. februar og ble fraktet til Rikshospitalet med ambulansehelikopter.

Barnefaren er siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse.

– Vi er ikke ferdig med etterforskningen og vil ikke si noe om siktelsen er styrket eller svekket, sier Front Andersen.

Lege: – Utrolig at babyen overlevde

Babyen hadde en kroppstemperatur på 19,5 grader da den ble funnet.

Kommuneoverlege Anne Kristine Nitter uttalte til Fredriksstad Blad at det er utrolig at babyen overlevde når den var så kraftig nedkjølt.

– At man overlever temperaturer til ned mot midten av 20-tallet har jeg hørt om, men faktisk aldri tidligere at noen har overlevd en så lav temperatur som 19,5 grader, sa hun til avisen.