Hopp til innhold

Beboere evakuert etter 150 meter bredt jordskred i Enebakk

ENEBAKK (NRK): Ni beboere i sju hus er evakuert fra Kirkebygda i Enebakk etter at det gikk et stort jordskred natt til lørdag.

Vei sperret etter jordras

SPERRET AV: Området er nå sperret av og det er usikkert når beboerne gå tilbake til husene sine.

Foto: Bjørnar Brechan / NRK

Jordskredet har gått ved Lillestrømveien 906 i Kirkebygda, som er administrasjonssentrum i Enebakk kommune i Viken.

Politiet fikk melding om skredet like før klokka 2 i natt. Fylkesvei 120 Lillestrømvegen er stengt nord og sør for rasstedet som ligger like nord for kommunesenteret.

Det utraste området er om lag 150 meter bredt og gikk like ved en bussgarasje. Det er foreløpig ikke meldt om skader på personer eller bygninger.

Operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt sier til NRK at sju boliger med i alt ni beboere er evakuert. Evakueringen ble igangsatt etter råd fra geolog.

Laster Twitter-innhold

Geolog er tilkalt

Vesttorp sier det er for tidlig å si hva som har utløst skredet eller hvor farlig det er.

Brannvesenet har lørdag formiddag flytt en drone over stedet. Geologer vurderer nå bildene, for å få flere svar. Ingen har lov til å bevege seg inne i skredområdet, fordi det kan være farlig.

De evakuerte er innkvartert på hotell i Lillestrøm og hos venner. De får ikke flytte hjem igjen før området er sikret. Fylkesveg 120 blir også stengt inntil videre.

Busser sperret inne

Politiets innsatsleder på stedet, Anders Strømsæther, sa lørdag morgen at skredet skjedde rett ved bussgarasjen i Enebakk.

Som følge av jordskredet er det derfor flere busser som ikke kommer seg ut og i drift lørdag morgen. Flere busser står parkert inne i det avsperrede området, bekrefter pressevakt Cathrine Myren i Ruter.

Bussrutene 350 og 550 blir påvirket.

– I samarbeid med andre operatører har vi skaffet til veis andre busser. Det er noen innstillinger og delinnstillinger, så kunder oppfordres til å sjekke reiseplanleggeren, sier Myhren.

Laster Twitter-innhold

Jordraset rett nord for Kirkebygda i Enebakk sperrer Lillestrømveien.