Hopp til innhold

Barnehage blir smådyrmottak

Etter flere års arbeid skal Dyrebeskyttelsen i Lillestrøm og omegn åpne et smådyrsmottak. Mottakets plassering blir en nedlagt barnehage i Gan i Lillestrøm kommune. Lokalet får de låne gratis av kommunen.

– Det kommer til å være et sted hvor vi kan ta imot dyrene vi ønsker å hjelpe, sier styreleder Siri Lindsveen i Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn.

Videre forklarer styrelederen at mottaket skal tilby hjelp til dyr som trenger midlertidig plassering, isolasjon eller medisinsk behandling som kanskje ikke er så lett å gjøre i et fosterhjem.

Dyrene de tar imot er i hovedsak katter, men de vil nå ha større kapasitet for andre smådyr som kaniner, marsvin og fugler. Lindsveen forteller at de ønsker å åpne mottaket før sommeren.

– Vi håper å få åpnet så fort som mulig, i hvert fall til sommeren. Vi har mye dugnadsarbeid foran oss. Det er jo som nevnt en gammel barnehage, så det er mye som må gjøres der for at det skal være tilrettelagt dyr.

Dyrebeskyttelsen i Lillestrøm og omegn er drevet av frivillige. Nå håper styrelederen at flere vil bidra.

– Vi ønsker flere frivillige som kan hjelpe oss med stedet og dyra. Arbeidet vil være alt fra vasking til kos og lek med dyrene. Man kan også besøke mottaket hvis man vil det.

To marsvin spiser biter av bulrot
Foto: Unsplash