Hopp til innhold

Skulle bare ta seg en røyk da han ble ranet

To små barn ble vitner til at faren ble ranet og overfalt av mørkkledde menn i Sarpsborg torsdag kveld.

Kai Andersen

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg sier at politiet ser svært alvorlig på gårsdagens ran.

Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix

Politiet i Sarpsborg har mottatt en anmeldelse fra en mann som torsdag kveld ble ranet av to mørkkledde menn ved en undergang ved Glengshølen.

Mannen har forklart at bilen hans stod parkert på en grusplass like ved undergangen, da han ble overfalt av to menn.

– Han hadde sine to barn sittende i bilen, og stod på utsiden av bilen og tok seg en røyk. Det kom to menn gående mot plassen der han stod. De gikk løs på ham og ranet fra ham en mobiltelefon og en lommebok, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Laster Twitter-innhold

Snakket norsk

Ranerne slo og sparket mannen, som ble påført lettere skader. Politiet har ingen informasjon om at gjerningspersonene hadde noen form for våpen.

De to skal ha vært mørkkledd, kraftige og cirka 175 centimeter høye. Begge ranerne snakket norsk og de var i midten av 30-årene, forteller Andersen.

– Vi er nå svært interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner som var i Glengshølen i 18-tiden torsdag kveld. Vi er interessert i alle observasjoner og bevegelser i området. Foreløpig har vi ingen konkrete opplysninger om hvor gjerningspersonene tok veien etter at gjerningen fant sted, sier Andersen.

Politiet ved Glengshølen

Etter de brutale ranene i vinter hadde Sarpsborg-politiet ekstra fokus på å patruljere området rundt Glengshølen og togstasjonen i Sarpsborg.

Foto: Politiet

Tredje ran på kort tid

Krimsjefen forteller at politiet ser svær alvorlig på hendelsen. Gårsdagens ran er det tredje ranet i samme område siden jul. Politiet har brukt store ressurser på å både oppklare tidligere ran og å forebygge nye.

– Begge de to andre ranene er oppklart og de har vi god kontroll på. Men når det nå skjer et nytt ran i samme område, så ser vi svært alvorlig på det, forteller han.

Politiet har siktet flere ungdommer i de to tidligere ranene. Ettersom gårsdagens gjerningspersoner beskrives som menn i midten av 30-årene, ser politiet det som lite sannsynlig at det er de samme personene som står bak den siste handlingen.

Les også: