Hopp til innhold

Banksvindelsaken opp på nytt

Fire av de seks som ble dømt i den omfattende banksvindelsaken i Fredrikstad i februar får behandlet saken sin på nytt i lagmannsrett.

Aksjon etter mistenkt banksvindel

Fra politiets aksjon i forbindelse med etterforskningen av saken.

Foto: Anders Winlund / NRK

Det var en omfattende rettssak som gikk for Fredrikstad tingrett fra august i fjor fra februar i år. Dommen fra tingretten er på 132 sider, dommfellelsene omfatter over hundre tiltaleposter, 122 vitner ble avhørt av retten.

Det endte med at de seks ble dømt til fengsel fra tre til fem og et halvt år. Hovedmannen i saken ble dømt til å betale tilbake 17 millioner kroner.

Les mer: Seks personer dømt for omfattende banksvindel

Alle anket

Alle de seks som ble domfelt i tingretten anket dommene. Nå foreligger kjennelsen fra ankeutvalget i Borgarting lagmannsrett.

To av de seks nektes å fremme ankene sine. Det er en 34 år gammel mann som ble dømt til fengsel i fire år og åtte måneder og en 40 år gammel mann som fikk en dom på fengsel i fem år i tingretten.

Hovedmannen i saken, en 43 år gammel mann, fikk en dom på fengsel i fem år og seks måneder. Han får behandlet anken på et punkt i tiltalen, resten av dommen blir stående.

Full gjennomgang for tre

Tre av de domfelte får full gjennomgang av bevisbedømmelsen for sine deler av saken.

Det gjelder en 38-årig mann som fikk en dom på fengsel i tre år i tingretten, en 39-årig mann som Fredrikstad tingrett dømte til fengsel i fem år og en 32 år gammel mann som ble dømt til fengsel i fire og et halv år.