Hopp til innhold

Bankfilialene i Våler og Råde blir nedlagt

Avdelingskontorene til Sparebank 1 i Våler og Råde skal legges ned. – Dette godtar vi ikke, sier leder i pensjonistforening.

Sparebank1 Våler

Representantskapet i Sparebank 1 har vedtatt at filialen i Våler og Råde skal legges ned.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Til tross for store protester fra kundene gikk representantskapet i Sparebank 1 Østfold Akershus i dag inn for bankstyrets forslag om å legge ned filialene i Våler og Råde.

Ivar A. Christoffersen

Kommunikasjonsdirektør Ivar A. Christoffersen i Sparebank 1.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør Ivar A. Christoffersen. Han forteller at det ikke er fastsatt noen datoer for nedleggelsene.

– Det vi gjør nå er å sette oss ned og bestemme oss for hvordan vi skal gjøre dette. Nå begynner vi med å forberede det som skal skje, og det betyr blant annet å gi kundene god informasjon, sier Christoffersen.

Han forteller at 26 representanter stemte for forslaget om å legge ned filialene i Råde og Våler. To avga blanke stemmer, mens fem stemte mot forslaget.

– Blir for dumt

Beslutningen blir alt annet enn godt tatt imot av Rolf Toresen, leder av pensjonistforeningen i Våler.

– Vi synes ikke noe om dette, ikke i det hele tatt. Vi hadde et forslag om at de for eksempel kunne ha åpent to dager i uken, men de har ikke tatt hensyn til oss i det hele tatt. Nei, dette godtar vi ikke, slår han fast.

Toresen har stått i bresjen for protestene mot nedleggelse av bankfilialene. Han forteller at flere av de engasjerte allerede har diskutert avgjørelsen, og de har kommet frem til at de nå skal starte en stor underskriftskampanje.

– Vi ser for oss et møte i begynnelsen av september, der vi skal invitere banken og overlevere underskriftene. Da kommer vi også til å legge frem noen forslag til løsninger, sier han og legger til:

– Dette er for dumt. Vi sloss mot noen som er mye større enn oss, men vi gir oss ikke. Noen må ta opp denne kampen.

Sju kontorer i Østfold

I tillegg til at filialene i Råde og Våler legges ned, er det besluttet fra tidligere at de to avdelingskontorene i Fredrikstad skal slås sammen til ett.

– Vi samler oss på Værste fra 1. september, sier Christoffersen.

Etter nedleggelsene i Våler og Råde kommer sparebanken til å ha kontorer i Askim, Moss, Rygge (to kontorer, Varnaveien og Halmstad), Halden, Sarpsborg og Fredrikstad.

I tillegg vil det være kontorer i Vestby, Son og Drøbak i Akershus.