– Resultatet blir som det blir

Hovedtrener Geir Bakke ønsker ikke å sette et konkret mål for hvor Sarpsborg 08 skal ende på tabellen i årets eliteserie.

Geir Bakke

Sarpsborg-trener Geir Bakke møtte pressen på fotballforbundets kick-off på Ullevål stadion i går.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Sarpsborg-treneren forteller at det bare er finpussen som gjenstår før laget er klart for en ny sesong.

– Vi må være enda mer brutale i måten vi opptrer på defensivt. Også hadde vi en litt lunken treningskamp offensivt mot Fredrikstad. Det har vært noen topper i vinter, men også et for lavt bunn-nivå. Det må på plass, sier Bakke.

Skal ha utvikling

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 har variert kraftig i treningskampene i vinter. Bakke sier at laget må bli mer stabilt når sesongen er i gang. Her fra 3-1 seieren over Lillestrøm.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Flere i Sarpsborg har ment at klubben må å ta et steg videre fra forrige sesong – både i serien og cupen. Det vil i så fall bety 7. plass og cupfinale.

– Jeg hører folk sier det, men jeg har ikke sagt det. Vi bør se det i et riktigere perspektiv. Klubben har jobbet for å være blant de 20 beste i Norge, og det har vi klart over en periode. Nå har man skrudd til skruen og sagt at Sarpsborg har potensialet til å være blant de 10 beste over tid. Når man har sagt ja til det, så forplikter det, forteller han.

Bakke påpeker imidlertid at klubben fremdeles er litt «ung» i dét perspektivet.

– Det kan skje at vi kommer til å ligge rundt 9.- 10.- 11.-plass. Men når vi har kommet oss dit, så er det så liten forskjell på lagene at vi jaggu har muligheten til å klatre oppover.

Du vil ikke sette et konkret nummer på tabellen?

– Nei, det er for mange tilfeldigheter som slår inn. Resultatet blir det som det blir. Vi skal ha utvikling, og klubben og laget må vokse i takt. Man må være realistiske og jobbe hardt, det er det jeg tro på.

– Frisk start

Sarpingene får en vanskelig start på årets eliteseriesesong. De åpner med bortekamp mot Tromsø, spiller hjemme Vålerenga fire dager senere, og møter så Sandefjord borte påfølgende helg.

– Det gjelder å komme godt i gang, det er det ingen tvil om. Det blir en frisk start på den nye sesongen, sier treneren.

Som forteller at han storkoser seg i Sarpsborg.

– Man kan ikke se mørke skyer i solbyen Sarpsborg, det går ikke.