Hopp til innhold

Baker kjempet seg til styreplass i gigantselskap

Arild Vigen Christoffersen er bakeren og aksjonæren som gjorde opprør mot måten Kongsberg Automotive ble ledet på. Under dagens generalforsamling fikk han selv plass i styret.

Arild Vigen Christoffersen er baker av yrke. Nå har han fått plass i styret i Kongsberg Automotive.

Arild Vigen Christoffersen er baker av yrke. Nå har han fått plass i styret i Kongsberg Automotive.

Foto: Privat

Kransekakebakeren fra Askim er selv aksjonær i bildelprodusenten Kongsberg Automotive. I det siste har han vært bekymret over stadig dårligere resultater i selskapet.

Det fikk Christoffersen til å samle støtte fra andre småaksjonærer, og nylig ble det kjent at disse har gått sammen for å få Christoffersen inn i styret. Nå har han fullmakter fra mer enn 22 prosent av aksjonærene i generalforsamlingen.

– Jeg har fulgt selskapet nøye i flere år. Jeg opplever at ledelsen tar beslutninger som ikke gagner selskapets verdier. Det klare målet er å bytte ut hele styret, sa Christoffersen før dagens generalforsamling i Kongsberg Automotive.

null

Kongsberg Automotive har produksjonslokaler blant annet her i Hvittingfoss.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Veldig uventet

Noen timer senere ble det klart at styret består, men med en ekstra mann på laget. Bakeren fikk nemlig selv plass rundt bordet. I tillegg til å bake kransekaker skal han bidra til å sette kursen for et børsnotert selskap.

– Det var veldig uventet. Jeg vil først og fremst si tusen takk til alle aksjonærene for all støtte. Det er nå ting starter. Jeg har klare ambisjoner om å bidra til å styrke selskapet, sier Christoffersen.

Baker Arild Christoffersen har blitt styremedlem i Kongsberg Automotive.

Arild Vigen Christoffersen er overrasket over å bli valgt inn i styret.

Foto: Privat

Han har tidligere kommet med tydelig kritikk mot styreformann Firas Abi-Nassif, og viser til at selskapets børsverdi har blitt halvert i perioden Abi-Nassif har sittet ved roret.

– Hvordan tror du samarbeidsklimaet i styret blir nå?

– Man må legge ting bak seg. De som har fått kritikk, må tåle det. Det samme gjelder meg. Nå må vi se fremover på hvordan vi kan drive selskapet på en god måte, sier det ferske styremedlemmet.

Ledelsen i Kongsberg Automotive vil ikke kommentere saken, men viser til dagens børsmelding, der det går frem at det er opprettet en ny plass i styret til Arild Christoffersen.