Badstuflåten seiler sin egen sjø

Badstuflåten ved Sørenga sjøbad har måttet flytte, men ikke langt. Ifjor hadde flåten midlertidig tillatelse til å ligge til kai, men nå ligger den og dupper 20 meter ut i sjøen.

Badstueflåten flyter i sin egen sjø

Badstueflåten har flyttet 20 meter ut fra kaia ved Sørenga. (Fra venstre:Therese Lundeberg, Martin Lundeberg, Ragna Fjeld, Kari Hirth)

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Ved sjøbadet på Sørenga ligger robåten klar til å ta med seg besøkende til badstuflåten. Flåten ligger ikke lenger til kai etter at den midlertidige tillatelsen ikke ble fornyet i september.

Hans-Jørgen Hamre

Hans-Jørgen Hamre frakter gjester frem og tilbake til badstueflåten

Foto: Øzgur Tufan / NRK

– Det fungerer utmerket. Folk synes roturen ut hit er sjarmerende og morsom. Vi trodde det skulle bli en utfordring og et problem, men så har det vist seg at det har lagt et ekstra moment til badstuopplevelsen, sier deleier Hans-Jørgen Hamre.

Fikk naboklager

Ikke alle har vært begeistret over å ha badstuflåten på Sørenga. Ifølge Oslo kommune har flere naboer klaget på støy- og røykplager. Naboene mener også at flåten fungerer som et feststed for ungdom.

– Siden vi hadde utfordringer med å få tillatelse til å ligge der vi ville så satset vi på at vi skulle få tilgivelse i stedet da vi la oss her. Det har vi tydeligvis fått, siden vi ikke har hørt noe mer. Vi holder på og later som ingenting og ingen sier noe.

Kan bli en permanent løsning

badstueflåten på Sørenga

Ragna Fjeld og Kari Hirth er begge helårsbadere, og bruker badstueflåten på Sørenga ofte.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

Flyttinga har ikke lagt noen demper på besøkstallet. I april var over 260 personer innom badstueflåten.

– Det har blitt litt mer omstendelig men det har sin sjarm, sier Kari Hirth.

Hun og venninnen Ragna Fjeld er begge helårsbadere og bruker badstuflåten på Sørenga ofte.

– Det har blitt litt mer tungvint å komme seg hit, men det har sin sjarm. Jeg skulle helst sett at den lå ved land, men når det blir litt varmere kan man svømme over hit, sier Ragna Fjeld.

Inntil videre kommer badstuflåten til å bli liggende der den er. Eierne kommer også til å jobbe videre for at den skal få en permanent plassering utenfor Sørenga sjøbad.

– Vi skal søke om permanent plass her. Det å ha den flytene fritt synes vi fungerer godt, sier Hans-Jørgen Hamre.