Baby kjemper for livet – foreldre voldssiktet

Fire uker gammel jentebaby ligger med livstruende skader på Ullevål sykehus.

Legevakten i Oslo

KOM PÅ LEGEVAKTEN: I forrige uke kom foreldrene med sin fire uker gamle datter hit til legevakten i Oslo. Den lille jenta var så alvorlig skadet at hun ble sendt rett til Ullevål.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Foreldrene kom med det lille barnet til legevakten i Oslo natt til torsdag i forrige uke. De ble sendt videre til Ullevål sykehus, der det ble avdekket at barnet hadde livstruende skader, skriver VG.

Sturla Henriksbø

Politiadvokat Sturla Henriksbø sier at Oslo-politiet bruker mye ressurser for å komme til bunns i saken.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

– Foreldrenes historie om hvordan dette hadde oppstått var ikke forenelig med de massive skadene barnet hadde, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NRK.

Sykehuset varslet barnevernet som igjen tok kontakt med politiet. Foreldrene ble pågrepet kort tid etter.

– Det er snakk om et lite spedbarn hvor alt tyder på at det er utsatt for meget grov vold. Grov vold mot en forsvarsløs baby er selvsagt noe politiet tar svært alvorlig. Her bruker vi de ressursene som trengs for å komme til bunns i denne saken.

Barnets tilstand er ifølge Henriksbø fortsatt så alvorlig at det er usikkert om barnet vil overleve.

Politiadvokat Sturla Henriksbø om pågripelsen av foreldrene til et barn som ligger kritisk skadd på Ullevål sykehus i Oslo.

Foreldrene nekter straffskyld

Politiet kjenner ikke til foreldrene fra før og de har ingen andre barn. Begge foreldrene er siktet for grov mishandling i nær relasjon. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

– Min klient tar saken tungt og er veldig bekymret for datteren sin, sier advokat Julia Ringvik Bennin, som forsvarer barnefaren.

Leilighet i Oslo

ETTERFORSKER: Politiet har forseglet en dør i en leilighet i Oslo som en del av etterforskningen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Morens forsvarer, advokat Marijana Lozic, sier hennes klient stiller seg uforstående til siktelsen.

– Hun nekter all straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe foreløpig fordi etterforskningen pågår for fullt akkurat nå.

Ingen bekymringsmeldinger

Mor og barn er bosatt i bydel Sagene i Oslo. Familien skal ikke ha hatt kontakt med det lokale barnevernet før.

– Mor og barn har vært i kontakt med helsestasjonen i bydelen på vanlig måte. Hverken barnevernet eller helsestasjonen har mottatt noen form for bekymringsmelding, sier bydelsdirektør Marius Thrane til NRK.

Varetektsfengsling i fire uker

Foreldrene ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I fengslingskjennelsen blir også skadeomfanget beskrevet som alvorlig.

Det kommer frem at retten ikke mener det er sannsynlig at skadene har blitt forårsaket slik foreldrene beskriver, ved at «mor skal ha kommet borti datteren med albuen». Retten mener også at far har gitt en «noe uklar og forvirrende forklaring» på hvorfor han kom til leiligheten der moren bodde. De to skal ikke ha bodd sammen, kommer det frem i kjennelsene.

Tingretten har bestemt at foreldrene skal holdes isolert fra hverandre i hele fengslingsperioden, slik at de ikke får mulighet til å samordne sine forklaringer.

Laster kart, vennligst vent...