Avslutter søket uten å finne savnet kvinne

KORNSJØ (NRK): Redningsmannskapene frykter at en kvinne har gått gjennom isen på Kornsjø utenfor Halden. Nå gir de opp å finne henne i live i vannet.

Svenske og norske redningsmannskaper har søkt etter en savnet kvinne som trolig har gått gjennom isen på Kornsjø.

LETEAKSJON: Norske og svenske redningsmannskaper leter etter den savnede kvinnen på Kornsjøen på grensen mellom Norge og Sverige.

Kornsjø

NORSK BISTAND: Norske redningsmannskap jobber sammen med svenske for å lete etter den savnede.

Foto: Jørn Gundersen-Fredriksen

– Alt tyder på at hun ikke er i live, og vi søker ikke mer i kveld. Vi søker videre i morgen, men da leter vi etter noen som er omkommet, sier Kristoffer Ottosson ved Strömstad-politiet til NRK.

Det var like før klokken 15 at det ble slått alarm etter at det ble hørt rop om hjelp ved Kornsjø sør i Halden.

På svensk side av grensen ble det funnet en råk i isen, og redningsmannskap fra Norge og Sverige startet en lete- og søkeaksjon.

Ifølge politiet er det snakk om en norsk kvinne som har gått gjennom isen.

Laster Twitter-innhold

Hunden kom tilbake

Stedet der råken ble funnet ligger 1,4 kilometer sør for grenseovergangen Kornsjø sør i Halden, opplyser politiet.

Dykkere fra brannvesenet i Fredrikstad rykket ut og bisto i søket.

– Det er sendt en savnetmelding på en dame i området. Vi har fått melding om en dame som dro på tur med sparkstøtting. Hunden hennes er kommet tilbake, og den var våt, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold-politiet

Dykkerbil

BISTÅR: Mandag ettermiddag rykket dykkere fra Fredrikstad brannvesen ut til Kornsjø på grensen mellom Halden og Sverige.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Kornsjø er en liten grend syd i Halden kommune, og også navnet på innsjøen som ligger på grensen mellom Norge og Sverige.

Grenda Kornsjø er mest kjent for å være grensestasjonen på toglinja mellom Oslo og Göteborg. Stedet der råken er funnet ligger på motsatt side av vannet fra der TV 2-programmet Farmen ble spilt inn i fjor.

Laster kart, vennligst vent...