Hopp til innhold

Avslutter søket etter kitesurfer

Søket etter en savnet kitesurfer er avsluttet på Larkollen. – Et grundig søk på vann og på land har ikke gitt resultater, sier redningsleder Kjetil Hagen.

Kart av Larkollen

Kiteren er meldt savnet fra Larkollen, men politiet mener det ikke er noen grunn til å tro at noen er i nød i området.

Foto: Skjermdump

– Søket er avsluttet fordi informasjonen om den savnede personen var utydelig. Vi har ikke fått bekreftet at det faktisk er en person som er savnet, sier Hagen.

Etter et grundig søk på land og til sjøs bestemte hovedredningssentralen seg derfor for å avslutte søket.

– Hvis vi får konkrete opplysninger om at det faktisk er noen som er savnet, vil vi ta opp søket igjen, forteller Hagen.

Ifølge politiet er det liten sannsynlighet for at det er noen i nød i området.

Ubekreftede observasjoner

Rundt klokka fire fikk politiet melding om en mulig savnet kiter. Flere titalls personer kitet utenfor Larkollen camping lørdag ettermiddag.

– Det var noen av kiterne som kontaktet oss fordi de er i tvil om en kiter fra en annen gruppe har kommet seg på land eller ikke, sier operasjonsleder Raymond Bergli.

Hovedredningssentralen ble varslet, og politiet ba kitere som var i området om å ta kontakt. Kiterne som meldte fra kjente ikke mannen de så på sjøen og som ble borte for dem.

Kiteren brukte en blå skjerm og hadde på seg svart våtdrakt med blå hette. Mannen hadde også på seg rød redningsvest og er ca 45 år gammel.

Politiet ønsker å komme i kontakt med andre kitere som kan kjenne seg igjen i beskrivelsen.

– Vi jobbet med å finne ut av om vedkommende har kommet seg på land eller ikke, derfor er vi interesserte i å komme i kontakt med kitere i området som kjenner igjen beskrivelsen av mannen, sier Bergli.