Åtte innbrudd på et år

Tre menn er pågrepet etter at vekter oppdaget personer inne på området til Loesmoen næringspark i Hokksund i natt. På under ett år har det vært åtte innbrudd eller innbruddsforsøk i næringsparken.

Hull i gjerdet

Politiet pågrep tre menn i natt for innbruddsforsøk på Loesmoen. I forrige uke forsvant flere tonn kobber etter at tyver klippet seg gjennom gjerdet til en næringspark.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

De tre personene stakk fra stedet i en bil etter å ha blitt oppdaget natt til onsdag, men ble stanset av politiet i Mjøndalen kort tid etter.

Øystein Kværnes

Politioverbetjent Øystein Kværnes sier tre personer blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Ifølge politiet, var det klippet hull i gjerdet inn til området til næringsparken, men trolig er ingen ting stjålet. En vekter oppdaget tre personer som var i ferd med å kutte i kobberkabler.

– Vi skal avhøre dem i dag for å høre om det er de samme som står bak innbruddene i forrige uke da Draka opplevde to innbrudd, sier politioverbetjent Øystein Kværnes.

Personene som ble pågrepet i natt blir fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Stjeler store mengder kobber

Kobber

Kobberkabler blir avisolert og solgt til mottaksanlegg. Det kan bety stor gevinst for tyvene.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Vinteren 2014 hadde Draka Norsk Kabel i Hokksund fem tyverier av kobber. Store mengder kobber forsvant da. Bare de siste ukene har tyver brutt seg inn to ganger, før innbruddsforsøket som ble oppdaget av en vekter i natt.

Totalt ble det stjålet fire tonn kobber i forrige uke.

Kablene har blitt rullet av tromlene, og tyvene har kappet opp kablene på stedet. Politiet er ganske sikre på at flere personer er involvert i tyveriet.

Stjålet kobber blir vanligvis omsatt ved at det leveres inn på et mottak, ifølge politiet. Isolasjonen blir som oftest fjernet først. Slik aktivitet foregår ofte i skogsområder.