Åtte biler kolliderte under kolonnekjøring

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt ved Ørteren etter en kjedekollisjon, der åtte biler med til sammen 20 personer er involvert.

Skilt Hardangervidda

STENGT: Hardangervidda har vært åpen for kolonnekjøring, men måtte stenge etter at flere biler i en av kolonene kolliderte.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

– Det er en bil som har bråbremset i kolonnen, og dermed har flere biler bak smelt i hverandre. Det skal ikkje være alvorlig, sier trafikkoperatør Stian Rosnes til NRK.

Trafikkuhellet har skjedd på Buskerud-sida av Hardangervidda men det er uklart nøyaktig hvor. Det er rekvirert en buss frem til stedet, for å hente personer i biler som kanskje ikke kan fortsette på grunn av materielle skader.

– Ingen personskade

– En politipatrulje er på stedet, mens ambulansen er på vei. Men vi har fått melding om at det ikke er alvorlig, og at det ikke skal være personskade, forteller operasjonsleder Gro Rundbråten i Nordre Buskerud politidistrikt.

De involverte i kjedekollisjonen blir kjørt til Røde Kors huset i Geilo og tatt hånd om der.

Rydder opp

Før uhellet var det kolonnekjøring med fire timers ventetid, og det er sannsynlig at ventetiden kommer til å bli vesentlig lenger.

En redningsbil flytter nå de tilskadekomne bilene til en parkeringsplass rett ved. De skal kjøres ned etter hvert. Veien kan forhåpentligvis åpne for kolonnekjøring rundt kl. 18, opplyser Statens vegvesen.