Politiet undersøker om bilbranner i Oslo er påsatt

I alt åtte biler sto i brann i Oslo natt til onsdag. Det er andre natten på rad at biler brenner. Politiet undersøker nå om de totalt 11 bilene som brant denne uka kan være påsatt.

Bilbranner i Herslebsgate i Oslo

SPREDTE SEG: Det skal først ha brent i én bil og derfra spredde flammene seg til kjøretøyene rundt. Bilene sto inntil bebyggelse i Herslebsgate i bydelen Gamle Oslo, men det var ingen fare for at ilden skulle spre seg til bygninger.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi har satt i verk store ressurser. Vi bruker både politihelikopter over byen og patruljebiler i søk. Vi har tekniske undersøkelser på stedet og vi har rundspørring i området, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NRK.

De to brannhendelsene skjedde på Furuset og på Tøyen. Av de åtte bilene som brant var to på Furuset og seks i Herslebsgate på Tøyen. Brannvesenet slukket brannene raskt.

Det skal først ha brent i én bil og derfra spredde flammene seg til kjøretøyene rundt. Bilene sto inntil bebyggelse i bydelen Gamle Oslo, men det var ingen fare for at ilden skulle spre seg til bygninger.

Ingen pågrepet

Politiet ba beboere om å holde seg innendørs og lukke vinduer under slukkingen. Varmeutviklingen var så kraftig at det ble utløst en brannalarm på stedet, som brannvesenet opplyser at de har kontroll på.

Meldingen om brannen kom klokka 02.48. Rundt et kvarter senere hadde brannvesenet kontroll over flammene.

– I alle sånne saker tar vi høyde for at det kan være påsatt. Vi søker etter gjerningsmenn og biler. Vi vil ha tips om noen har sett biler kjøre fra stedet mellom klokka 2.30 og 2.50 i natt, sier Ullsand.

Ingen personer er så langt pågrepet i forbindelse med saken.

Politiet etterforsker bilbrannene i Herslebsgate

Politiet vet ennå ikke om de tre bilbrannene i Oslo natt til tirsdag er påtent, men ser brannene i sammenheng. Ingen er så langt pågrepet i forbindelse med brannene.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Vitne skal ha sett hvit bil kjøre fra stedet i stor fart

Tidligere på natten rykket nødetatene ut til Micheletveien på Furuset etter å ha mottatt melding om brann i to biler. Ikke lenge etter ble det opplyst at brannvesenet hadde slukket ilden.

– Vi er på stedet nå og etterforsker om dette kan ha sammenheng med andre bilbranner i byen den siste tiden, sier Ullsand.

Et vitne har forklart at en hvit bil, muligens en BMW, ble sett kjørende fra brannstedet i stor fart. Politiet søker nå etter denne bilen.

De snakker også med vitnet og andre som kan ha opplysninger om de to brannene. Begge kjøretøy blir tauet inn for å nærmere kriminaltekniske undersøkelser.

Ses i sammenheng

Natt til tirsdag brant tre biler i Oslo, først to på Mortensrud og deretter en på Høybråten.

Politiet vet ennå ikke om de tre bilbrannene i Oslo natt til tirsdag er påtent, men ser brannene i sammenheng.

– Sakene etterforskes som enkeltstående hendelser, men ses i sammenheng grunnet nærhet og at begge er bilbranner. Vi vet ennå ikke om de er påtent, men kan ikke utelukke dette, sa seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag.

Alle bilene som har brent, har vært tomme. Det er ikke meldt om at noen personer er blitt skadet.

I begynnelsen av juni var det flere bilbranner i Oslo, som politiet mener var påsatt.

I alt åtte biler sto i brann i Oslo natt til onsdag – for andre natten på rad. Politiet undersøker nå om alle 11 brannene har en sammenheng og kan være påsatt.