Askim: Hals fortsetter

Thor Hals (H) fortsetter som ordfører i Askim. Høyre får støtte fra KrF, FrP og Venstre.
– Jeg er veldig fornøyd. Nå skal jeg hjem og legge meg, sier Hals.

Ordfører Thor Hals

Ordfører Thor Hals (H) er storfornøyd med valgresultatet. Nå skal både Høyre og Arbeiderpartiet forhandle med andre partier om hvem som skal styre bykommunen i indre Østfold. Begge håper på å ha svar i løpet av dagen.

Foto: Heidi Gomnæs / NRK

Valglogo

Partiene i Askim har forhandlet i hele dag. Nå er det klart at de borgelige går sammen og Høyre får støtte fra Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre. Ingolf Paller (Frp) fortsetter som varaordfører.

– Nå kan jeg endelig glede meg over det gode valgresultatet. Vi gjorde et godt valg, men først nå er det avklart at vi lykkes helt inn til mål, sier Hals som altså beholder ordførervervet.

Askim mandater

Arbeiderpartiet er fortsatt størst i Askim, men Høyre har tatt innpå.

Foto: Skjermdump NRK / NRK/NTB

Høyre og Fremskrittspartiet har sammen 15 av de 18 plassene som trengs for å få flertall i Askim – forutsatt at partiene skal samarbeide. Sp og KrF har to seter hver, mens MDG, SV og Venstre har en representant hver i det nye kommunestyret.

Hals er storfornøyd med valgresultatet.

– Det var en framgang på 4.6 % til 36 %. Det er historisk topp i Askim for Høyre. Med tanke på den nasjonale motvinden syns jeg dette er et fantastisk resultat som jeg er stolt og ydmyk.

Fortsatt sterkt Arbeiderparti

Arbeiderpartiet i Askim beholdt sine 13 representanter, og er nå i samtale med flere partier for å skaffe de fem setene de trenger i en flertallsblokk.

– Vi er fornøyde med at vi klarte å holde stand som største parti, og med like mange representanter som sist, sier partiets ordførerkandidat Sigmund Hansen.

Det har foreløpig ikke lykkes NRK Østfold å få en kommentar fra Hansen om at Hals fortsetter som ordfører i Askim.