På Mathallen i Oslo i dag har det vært gode råvarer, høyt tempo og trolig en hel del nerver. For i dag arrangerte Bocuse d'or "Årets kokk 2013".
Seks av Norges mest erfarne kokker var med i dagens konkurranse: Jan Robin Ektvedt, Adrian Løvold, Ørjan Johannessen, Gunnar Hvarnes, Alexander Berg og Øyvind Bøe.
Ørjan Johannessen overbeviste dommerne og ble "Årets kokk 2013".
Dette er også en kvalifisering for å representere Norge i Bocuse d'Or Europa i Stockholm i mai 2014. Her må Ørjan Johannesen klare seg blant de ni beste, for å så komme til selve verdensmesterskapet i Lyon 2015.
– Jeg var veldig nervøs i dag. Det var en hard konkurranse med så mange gode kandidater. Det føles litt rart å vinne, men det er alltid veldig gøy, sier Johannesen.
- Les også: Studentkantine vil til Bocuse d'Or
Saken fortsetter under bildet.
– Gullkandidat
Tidligere verdensmester Bent Stiansen synes Ørjan Johannesen er en gullkandidat.
- Se video: Bent Stiansen lager rødvinssaus
– Han har en fantastisk matsans og en enormt dyktig teknikk. Han er en rolig mann og er en fantastisk kandidat for Norge, sier Stiansen.
Norge har allerede fire verdensmestre: Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skeie. Nå kan Norge få sin femte.
– Bare litt mer salt og pepper, så er han nummer én. Vi skal støtte han hundre prosent, sier Stiansen.
- Les også: Tromsø-kokk kåret til Nord-Norges beste