Hopp til innhold

Årets kokk: Ørjan Johannesen

I fem og en halv time har seks kokker jobbet for å bli Norges neste deltaker i kokkekonkurransen Bocuse d'or.

Vinnerbildet

Ørjan Johannesen ble 'Årets kokk 2013', og han er dermed klar for en ny runde i Bocuse d´Or.

Foto: Impuls

På Mathallen i Oslo i dag har det vært gode råvarer, høyt tempo og trolig en hel del nerver. For i dag arrangerte Bocuse d'or "Årets kokk 2013".

vinnerbildet

Ørjan Johannessen og commis Jimmy Øyen jubler over seieren.

Foto: Impuls

Seks av Norges mest erfarne kokker var med i dagens konkurranse: Jan Robin Ektvedt, Adrian Løvold, Ørjan Johannessen, Gunnar Hvarnes, Alexander Berg og Øyvind Bøe.

Ørjan Johannessen overbeviste dommerne og ble "Årets kokk 2013".

Dette er også en kvalifisering for å representere Norge i Bocuse d'Or Europa i Stockholm i mai 2014. Her må Ørjan Johannesen klare seg blant de ni beste, for å så komme til selve verdensmesterskapet i Lyon 2015.

– Jeg var veldig nervøs i dag. Det var en hard konkurranse med så mange gode kandidater. Det føles litt rart å vinne, men det er alltid veldig gøy, sier Johannesen.

Saken fortsetter under bildet.

Vinneren

Ørjan Johannessen og commis Jimmy Øyen jobbet fokusert og rolig fra start til slutt.

Foto: Impuls

– Gullkandidat

Tidligere verdensmester Bent Stiansen synes Ørjan Johannesen er en gullkandidat.

– Han har en fantastisk matsans og en enormt dyktig teknikk. Han er en rolig mann og er en fantastisk kandidat for Norge, sier Stiansen.

Norge har allerede fire verdensmestre: Bent Stiansen, Terje Ness, Charles Tjessem og Geir Skeie. Nå kan Norge få sin femte.

– Bare litt mer salt og pepper, så er han nummer én. Vi skal støtte han hundre prosent, sier Stiansen.

resultatet

Resultatet etter kokkekampen

Foto: Impuls