– Det er nesten ikke målbart engang

Are Hansen var en hårsbredd fra olympisk finaleplass.

Are Hansen
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Det ble en tiendeplass for skytteren fra Krapfoss Sportskytterlag. Men til tross for en fantastisk sluttspurt måtte Are Hansen fra Moss takke for seg rett før finalekonkurransen.

– Jeg er veldig fornøyd. Det skilte så lite at det nesten ikke er målbart engang. Men dette var gøy, sier Are Hansen til NRK.

Et tiendedels knappenålshode

Dette var Hansens tredje OL, og øvelsen er 10 meter luftrifle. Her er marginene som et tiendedels knappenålshode, og selv om det begynte litt trått for mosse-skytteren hadde han en avslutning uten like.

– Jeg hadde nok et litt høyere spenningsnivå enn jeg har ellers, men jeg jobba hele veien. Når jeg endelig fikk kontroll over utstyret og følelsene klarte jeg å «døtte dem greit inn i midten», og kjente at jeg kom til å få en god avslutning, sier Hansen fornøyd og legger til at dette er det beste han har gjort i år på skytebanen.

Skilte på en halv millimeter

Men det endte med en tiendeplass, og kun en halv millimeter skilte mossingen fra en plass i finalen. Landslagstreneren er likevel storfornøyd.

– Dette var kjempebra, og det er knallsterkt i dette selskapet, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Ola Lunde

NRKs skytterekspert Ola Lunde er imponert over skytinga til Are Hansen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Også NRKs skytterekspert Ola Lunde er imponert over Are Hansens innsats i Rio.

– Det er nesten ingenting som skiller Are fra en finaleplass, så det synd at det ikke holdt helt inn, men dette er utrolig imponerende, sier Lunde.

Etter en dårlig åpning på 101,5 poeng var han blant de svakeste skytterne etter ti skudd. Så startet Hansen opphentingen og var til slutt bare 1,1 poeng fra en OL-finale….

Are Hansen skjøt 101,5-104,5-103,8-103,9-105,1-105,6 til totalt 624,4 poeng.

De åtte beste går til finale i denne øvelsene og finalegrensa denne gang var 625,5 poeng. Italienske Niccolo Campriani aller best med 630,2 poeng.