Åpner ikke ishallen

Halden kommune rekker ikke å få behandlet saken om Halden ishall fredag. Bobestyrer avgjør alene klubbens fremtid.

Halden ishall

Halden kommune vil ikke åpne Halden ishall for trening og spill. Comet dermed får ikke spille sin hjemmekamp mot Storhamar søndag. Nå er det bobestyrer som må vurdere klubbens fremtid.

Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune rekker ikke å behandle ishall-søknaden ferdig.

- Dermed blir det ingen avgjørelse om IK Comet får bruke ishallen igjen før tidligst over helga, bekrefter IK Comets leder Mona Buvik overfor NRK fredag.

Les også:
Uvisshet på overtid
Comet trenger et «mirakel»
- Comets skjebne avgjøres fredag

Åpner ikke ishallen

- Jeg henviser til anmodning om midlertidig brukstillatelse, datert 01.10.2009.
Det foreligger ikke signert kontrollerklæring fra brannteknisk rådgiver, tvert imot fremkommer det i dokumentasjon at brannteknisk rådgiver ikke kan gå god for opplegget når det gjelder brannsikkerhet,
skriver kommunalsjef Åsmund Bråtekas i en pressemelding fredag.

Kommunalsjefen peker på at likebehandlingsprinsippet er overordnet, og at det etter hans syn vil innebære usaklig forskjellsbehandling til fordel for Halden kommune, dersom anmodning om midlertidig brukstillatelse gis.

- Det legges ufravikelig til grunn at vilkårene for å gi midlertidig brukstillatelse ikke er oppfylt, skriver Bråtekas i pressemeldingen.

Les pressemelding fra Halden kommune:
Pressemelding fra Halden kommune

Vil ha trukket søknad

Det er SG-arkitekter som har fremført anmodning om midlertidig brukstillatelse i Halden ishall overfor Halden kommune.

SG sa i følge Bråtekas i møte den 2. oktober i år at det vil være opp til bygningsmyndighetenes skjønnsutøvelse om hallen nå kunne åpnes.

- Dette tilbakevises av undertegnede, da SG som profesjonell aktør, med sentrale godkjenninger, må forventes å forstå at bygningsmyndigheten ikke kan, om den hadde villet, bryte loven ved bruk av skjønn, skriver Bråtekas.

Bråtekas sier at dersom mennesker dør som følge av brann i Halden ishall, på grunnlag av ulovlig vedtak om midlertidig brukstillatelse, vil det være en forferdelig hendelse.

- Jeg antar at impliserte, profesjonelle aktører, kjenner sin rolle i en slik kontekst. Det ser ikke ut til at anmodning om midlertidig brukstillatelse kan behandles ferdig i dag, sier han.

Han mener med bakgrunn i ovennevnte at SG-arkitekter trekker sin søknad, datert 01. oktober 2009, om midlertidig brukstillatelse i Halden ishall.