Åpner 900 midlertidige pendlerparkeringsplasser

Nå åpner fire innfartsparkeringer med 900 parkeringsplasser på utsiden av Oslo.

Innfartsparkering fra Hvam

HER BLIR DET PARKERINGSPLASSER: 300 parkeringsplasser skal etableres her bak Plantasjen på Hvam i Skedsmo i Akershus.

Foto: Erik Engen / NRK

Parkeringsplassene bygges i forbindelse med oppgradering av Brynstunnelen på E6, som starter mandag 22. februar og skal pågå helt frem til sommeren 2017.

Oppgraderingen av tunnelen gir redusert kapasitet på vegnettet i hovedstaden. Som ett tiltak har Statens vegvesen vært i dialog med lokale grunneiere, Ruter og Akershus fylkeskommune, og fått på plass avtaler om etablering av midlertidig innfartsparkeringer.

– Innfartsparkeringene legger til rette for at reisende enkelt kan bytte fra bil til Ruters busser inn mot Oslo, sier prosjektleder for tunnelprosjektet i Oslo, Hilde Ulvik.

Hun legger til at hvis folk i tillegg kjører to eller flere i bilen, vil det fjerne over 2000 biler i døgnet fra Oslo-trafikken.

– Men vi er litt bekymret. Det er mye kø i Brynstunnelen allerede i dag, og når vi nå skal ned til halv kapasitet så skal vi avvise opp til 3000 biler i timen for å få dette til.

Ketil Solvik-Olsen + +

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen, Hilde Ulvik i Statens vegvesen og Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen på Hvam mandag.

Foto: Erik Engen / NRK

Ruter bedrer busstilbudet

Mandag startet arbeidet med 300 parkeringsplasser bak Plantasjen ved Hvam. Ved Tusenfryd skal det etableres 400 plasser som blir tilgjengelig for bilister. Når fornøyelsesparken åpner til våren, blir antall plasser redusert til 250. Ved Vinterbro og Olavsgård blir det også 200 parkeringsplasser.

I tillegg til innfartsparkeringene, etableres det midlertidig kollektivfelt mellom Hvam og Karihaugen, og inn mot Oslo sydfra på strekningen Nøstvedt- Klemetsrud.

I samarbeid med Statens vegvesen, som betaler for tilbudsøkningen, styrker Ruter busstilbudet med nye rushtidslinjer fra innfartsparkeringene, og en egen rushtidslinje fra Vestby.

Ruter-sjef Bernt Reitan Jenssen håper folk vil benytte seg av tilbudet.

– Erfaringsmessig tar litt tid før folk setter fra seg bilen, så vi må nok være litt tålmodige. Men jeg tror folk vil benyttte seg av bussen istedenfor å stampe i kø, sier Reitan Jenssen til NRK.

Laster kart, vennligst vent...