Listen, som blant annet har gått til valg for at kirken skal vie likekjønnede par, fikk 46.065 av totalt 60.270 stemmer.
Dørum med flest personstemmer
Tidligere Venstre-statsråd Odd Einar Dørum.
Foto: Espen SturlasonResultatet er at åtte av elleve valgte representanter til bispedømmerådet er for at kirken skal få på plass en liturgi som tillater homofile og lesbiske å inngå ekteskap i kirken.
Tidligere Venstre-statsråd Odd Einar Dørum fikk flest personstemmer. I tillegg ble Kristin Gunleiksrud Raaum, Kristin Skjøtskift, Jørgen Foss og Gard Realf Sandaker-Nielsen valgt inn fra listen.
De to øvrige medlemmene i rådet, som kommer fra nominasjonskomiteens liste, er Harald Hegstad og Aud Kvalbein. Disse to, er sammen med biskop Ole Christian Kvarme, mot at homofile og lesbiske kan gifte seg i den norske kirke.
Biskop i Oslo, Ole Christian Kvarme.
Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix– Det er ikke noe nytt for meg at flertallet i bispedømmerådet er uenig med meg i dette, men vi har klart å jobbe godt sammen likevel, sier Kvarme til NRK.
Han er ikke overrasket over resultatet, men tror ikke på umiddelbare endinger,
– Jeg opplever og tenker at dette blir et godt bispedømmeråd. Vi har tidligere hatt spenninger i spørsmålet om vigsel av likekjønnede par. Nå er jo situasjonen slik at Åpen kirkegruppe har fem av sju legmennrepresentanter.
Vant også i Borg
Åpen folkekirke fikk også flest stemmer i Borg bispedømme, som omfatter Follo og Romerike i Akershus og Østfold.
Ifølge Vårt Land fikk Åpen folkekirke mer enn 34 000 stemmer, mens nominasjonskomiteens liste fikk over 22 000 stemmer.
Det betyr at Åpen Folkekirke
.Biskop i Borg, Atle Sommerfeldt
Foto: PrivatBiskop i Borg, Atle Sommerfeldt, håper det kommer på plass raskt.
– Jeg håper vi får en beslutning ved Kirkemøtet i 2016 i prinsippet som gir rom for vigsel også av likekjønnede, og så at liturgien blir ferdigstilt i 2017. Det er sånn løpet må være tror jeg, sier Sommerfeldt.
– Typisk Oslo bispedømme
Tro og kirke-redaktør i Vårt Land, Trygve W. Jordheim, mener resultatet i Oslo lå i kortene.
– Oslo er et typisk liberalt bispedømme. Her lyktes de også i å øke valgdeltakelsen, og det pleier å komme av personer som ønsker å gi sin støtte til likekjønnet vigsel, sier han.
Nå er det flertall blant legmannsrepresentantene som ønsker likekjønnet vigsel i bispedømmene Borg, Oslo og Hamar.
– Nå er det 3–0 til de som ønsker det. Det skal behandles i Kirkemøtet neste år, og dersom de ønsker en liturgi for likekjønnet vigsel kan det komme på plass et vedtak enten i 2017 eller 2018, forklarer Jordheim.