Ap-politikere på Venstre-møte

Aps gruppeleder i Halden Per-Kristian Dahl, og tidligere gruppeleder for Ap i Halden, Svein Olaussen, har meldt sin ankomst til Venstres kommende gruppemøte.

Per-Kristian Dahl

Gruppeleder for Arbeiderpartiet skrev seg straks opp på Venstres gruppemøte - men er ikke sikker på om han får tid til å dra.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Geir Helge Sandsmark, Venstre Halden

Geir Helge Sandsmark i Halden Venstre mener politikk kan drives i åpenhet.

Foto: Kjetil A. Berg
Svein Olaussen, gruppeleder Halden Ap

Tidligere gruppeleder i Halden Ap, Svein Olaussen.

Foto: Lars H. Pedersen / NRK

Det skriver Kommunal Rapport på nett. Og det er ikke bare de to ringrevene fra Arbeiderpartiet i festningsbyen som har meldt sin ankomst.

– Politikk kan drives i åpenhet

Ifølge avisa har elleve opposisjonspolitikere skrevet seg på gruppemøte i Venstre førstkommende tirsdag. Vanligvis er gruppemøtene i de politiske partiene lukket.

Venstres gruppeleder i Halden, Geir Helge Sandsmark, har sett seg nødt til å bestille selveste formannskapssalen for å få plass til alle som bebuder sin ankomst.

– De er hjertelig velkomne. Vi vil gjerne vise at politikk kan drives i full åpenhet, sier Sandsmark til Kommunal Rapport.

Bakgrunnen for den store Venstre-interessen i Arbeiderpartiet skal ha vært et nappetak mellom Ap og Venstre i det forrige kommunestyremøte. Det resulterte i at Sandsmark poengterte at deres gruppemøter er åpne for alle som vil høre.

Dermed sendte opposisjonspolitikerne straks rundt et ark hvor elleve representanter skrev seg på Venstres gruppemøte.

Ifølge Venstre-lederen har flere Venstre-lag innført dette som en del av partiets åpenhetspolitikk, til tross for at det ikke er vanlig med åpne gruppemøter i de forskjellige partiene.

– Vi synes det er ustyrtelig morsomt at Arbeiderpartiet synes det er så rart at våre gruppemøter er åpne. Vi lurer fælt på hva de holder på med på sine lukkede møter, sier Sandsmark.

Vil ikke følge Venstres eksempel

Arbeiderpartiet ser imidlertid ingen grunn til å følge Venstres eksempel.

– Nei, sier gruppeleder og tidligere Ap-ordfører Per-Kristian Dahl.

– Vi har aldri sagt at vi har åpne gruppemøter. Vi kommer ikke til å innføre det heller, sier Dahl, som ikke er helt sikker på om han får tid til å delta på tirsdagens møte i Venstre.

– Men vi jobber jo med økonomien, og er jo interessert i å se om vi kan få til noen felles innspill, sier Dahl.

– Venstre er et åpenhetsparti, sier Sandsmark, og siterer partileder Trine Schei Grande: «Hvis vi ikke kan si det så følk hører på, så skal vi la være å si det».