Hopp til innhold

Byr på fruktkurv til skoleelevene

Arbeiderpartiet i Bærum lover frukt og grønt til elevene dersom de kommer til makten etter kommunevalget.

Kjell Maartmann-Moe

FRUKTKURV: Kjell Maartmann-Moe i Bærum Arbeiderparti lover frukt til skoleelever dersom de vinner valget.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Valglogo

– Vi mener at sunn kost er så viktig for læring at vi vil sette av penger til frukt og grønt i skolen i kommunebudsjettet, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Bærum, Kjell Maartmann-Moe.

Han forteller at dersom Arbeiderpartiet kommer til makten i Bærum etter kommunevalget i september, så vil de samarbeide med kostholdseksperter for å sette sammen et godt frukt og grønt-tilbud til skoleelevene.

– Det er vitenskapelig bevist at frukt og grønt og sunn skolemat gir bedre læring. Det er viktig at alle elevene, også de som ikke har med mat på skolen, har et tilbud, sier Maartmann-Moe.

Ap deler ut frukt til barnehagebarn

FIKK SMAKE: Mateo, Seth, Isac og Cornelia i Fornebu idrettsbarnehage gumler i seg Aps valgløfte.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

Ordførerkandidaten mener det er for få elever som har med seg ordentlig mat på skolen.

– Det er 30 prosent av elevene som ikke har med seg matpakke. Og man vet jo heller ikke hva slags mat de resterende 70 prosentene har. Derfor synes jeg det er viktig å tilby frukt og grønt til alle.

Dårlig idé

Gratis frukt og grønt til elevene i ungdomsskolen var en ordning som den rødgrønne regjeringen innførte, men som ble avskaffet da regjeringen Solberg overtok. I Høyrestyrte Bærum klappet de da ordningen falt.

Bærum Høyres fremste utdanningspolitiker Anne Lene Hojem synes Ap-forslaget å bruke flere millioner kommunale kroner på epler og gulrøtter, er en dårlig ide.

Kjell Maartmann-Moe og Anne Lene Hojem

UENIGE: Høyre og Arbeiderpartiet er ikke enige i om barn bør få frukt på skolen eller ikke.

Foto: Dag Aasdalen

– Vi mener man heller må fokusere på innholdet i skolen fremfor hva elevene spiser. Høyre satser heller på kunnskap, lærerløft og videreutdanning av lærere, sier Hojem.

Men man må jo ha noe i magen for å kunne lære?

– Absolutt! Og de fleste barna har med seg gode matpakker. De fleste foreldre har også mulighet til å kjøpe gulrøtter, men alle foreldrene har ikke muligheten til å hjelpe barna sine med lekser.

Men i et kommunebudsjett på 8 milliarder kroner må det finnes penger, uten at det går ut over etterutdanning eller skoletiltak mener Arbeiderpartiets Maartmann-Moe. Han kan likevel ikke spesifisere hvor millionene til grønt skal hentes.