Ansatte ved Oslo S føler ubehag

Oslo S er et av landets travleste trafikknutepunkter og ansatte her synes det er ubehagelig å være på jobb etter terrortrusselen mot Norge.

Oslo S

De ansatte ved Oslo S synes det er skummelt å være på jobb etter terrortrusselen.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Mehwish Awan jobber på Dressmann XL på Oslo S. Jernbanestasjonen i hovedstaden er et av landets mest travle trafikkknutepunkter med totalt 800 ansatte. Hun synes det er ubehagelig å være på jobb etter terrortrusselen mot Norge. I morges fikk hun en overraskende telefon fra en ansatt.

– Du begynner å tenke ekstra på det når en ansatt ringer og sier: Du, jeg vet ikke helt om jeg våger å komme på jobb i dag. Etter at vi har fått terrortrussler så begynner vi også å bli litt urolige. Vi jobber jo her.

Dressmann Oslo S

UTROLIG: De ansatte ved Dressmann sier de blir blir urolige når folk ringer og sier de ikke kommer på jobb.

Foto: Katarina Theis Haugan / NRK

–Kundene spør: Er dere redde?

I går ble sikkerheten skjerpet på Oslo S bla. med bevæpnet politi, på grunn av terrortrusselen. Cathrine Glende jobber i en suvenirbutikk på stasjonen. Kundene spør og lurer.

– Hvorfor tør du å være på jobb her i dag? Det er det spørsmålet mange kunder stiller meg i dag. Jeg prøver å ikke være for dramatisk og sier at jeg tror at sikkerheten er god nok.

Burger King Oslo S

PÅKALLER VEKTERNE: Vi er ekstra oppmerksomme, og sier i fra til vekterne hvis vi ser noe mistenkelig sier de ansatte på Burger King.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK

Ekstra på vakt

Burger King på Sentralstasjonen har mange kunder innom daglig. Skiftleder Åsmund Kjeltsnes sier at de er ekstra på vakt på grunn av terrortrusselen.

– Vi er ekstra nøye med at folk ikke setter igjen bagasjen sin her. Ser vi noe mistenkelig påkaller vi vekterne.

Tove klokkerud ved Dressman sier hun føler seg trygg, men at hun kjenner det i ekstra i magen.

– Vi stoler på vekterne. Vi har mottatt bombetrussler før her på Sentralbanestajonen. Det er klart at dette her føles mere alvorlig.

Politi på Oslo S

GOD SIKKERHET: De ansatte ved Oslo S synes det er trygt å se at politiet er tilstede.

Foto: Katarina Theis-Haugan / NRK