Anno-Marius i dramatisk redningsaksjon

Da hunden til Marius Gundersen endte i det iskalde vannet måtte Anno-deltakeren slå seg gjennom isen og padle med hendene for å redde den.

Marius og Alfred

Marius Gundersen sammen med hunden, og bestevennen, Alfred.

Foto: Privat

– Alfred, hunden min, hadde mulighet til å jakte noen svaner. Som hundeverdenens svar på Jesus kunne han jo gå på vannet i og med at det var is. Men så gikk han gjennom isen og ble liggende i det kalde vannet, sier 25-åringen til Fredrikstad til NRK.

Gundersen røk ut av Anno etter å ha tapt fekteduellen med Chris Aanvik fredag.

Allerede før TV-serien ble vist på skjermene røpet Gundersen at det han gruet seg mest til da han gikk inn i 1721, var å være borte fra bestekompisen sin, blandingshunden Alfred fra Ungarn.

Derfor opplevde han det som svært dramatisk da hunden gikk gjennom isen i slutten av januar.

– Den gikk gjennom isen 20 meter fra land. Jeg var på vei ut på isen og var sikker på at også jeg kom til å gå gjennom, men jeg tenkte bare at jeg måtte få reddet hunden.

Marius Gundersen, kjent fra tv-serien Anno, opplevde en hundeeiers mareritt. Hunden Alfred sprang ut på isen, og sklei ut i en råk.

– Friskere enn før

Også de to søstrene til Marius var med på den dramatiske turen, og det var en av dem som fikk gjort 25-åringen oppmerksom på at det lå en jolle like ved som han kunne bruke.

– Vi måtte da få lånt, det høres mye bedre ut enn stjålet, en jolle som vi fikk kastet ut på isen. Jeg fikk hoppet oppi, men jeg måtte slå meg gjennom et par meter med is før jeg fikk kommet gjennom nok til å kunne padle. Jeg hadde heller ikke noen årer, så jeg ble nødt til å bruke hendene.

Dette var mer dramatisk for deg enn å være med på Anno?

– Dette var veldig mye mer drama. Jeg er veldig glad for at jeg ikke opplever dette tre ganger i uka, for å si det sånn. Men vi fikk reddet bikkja og lagt oss foran peisen og begge sovnet. Det var dramatisk, men nå er den friskere enn før, så det er jo bra, smiler han.

Filmet gjenforeningen

25-åringen forteller at det var stor gjensidig glede da han og Alfred møtte hverandre igjen for første gang etter Anno-exiten.

Gundersen fikk faren sin til å filme gjenforeningen – som ble av det lykkelige slaget.

Se Marius møte hunden sin igjen her:

Se hvordan det gikk da Marius traff bestekompisen Alfred etter seks uker borte.