Hopp til innhold

Stoltenberg: - Var en kjær kollega

Statsminister Jens Stoltenberg sørger over tapet av en kjær og dyktig kollega etter at Anne Lise Holter (51) fra Våler omkom i bombeangrepet på regjeringskvartalet i Oslo.

Anne Lise Holter

Trebarnsmoren Anne Lise Holter fra Våler er bekreftet omkommet etter bombeangrepet på regjeringskvartalet.

Foto: Privat

13 nye navn på omkomne i terrorangrepet ble onsdag kveld offentliggjort av politiet.

Anne Lise Holter, trebarnsmor og seniorkonsulent ved Statsministerens kontor, var en av dem som ble drept i terrorangrepet mot Regjeringskvartalet fredag.

LES OGSÅ:

– En svært kjær kollega

Statsminister Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg sørger over Anne Lise Holters bortgang.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Holter hadde i en årrekke arbeidet ved Statsministerens kontor, og var på jobb idet bomben gikk av.

Statsminister Jens Stoltenberg sørger nå over tapet av en svært kjær og dyktig kollega.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt beskjeden om at en medarbeider på Statsministerens kontor er omkommet. Våre varmeste tanker og medfølelse går til Anne Lise Holters familie og venner. Vi vil gi all den støtten vi kan til hennes pårørende i denne tunge tiden, sier statsminister Jens Stoltenberg og regjeringsråd Nina Frisak på kontorets hjemmesider.

– En stor ressurs

51-åringen er den første som er blitt navngitt av tilsammen syv omkomne fra Østfold. Holter etterlater seg ektemann og tre barn.

Både under oppveksten i Moss og etter at hun fikk barn, var Holter levende engasjert i idrett og frivillig arbeid. Hun var blant annet svært aktiv i håndballmiljøet i byen på 70- og 80-tallet.

Leder i klubben, Erik Reier, husker henne som en stor ressurs, og et positivt menneske på alle vis.

Som medlem i klubben Herulf Moss spilte hun både på jente- og damelagsnivå, og fortsatte deretter som trener for flere jentelag. Hun var også i en periode både styremedlem og leder i klubben.

– Anne Lise var stille og rolig og pliktoppfyllende, og alltid opptatt av dialog. Hun har gjort mye for håndballklubben gjennom årene, sier Reier.

Han sier at hun fortsatte å dedikere seg til frivillig arbeid, ved å delta aktivt støttemedlem i Moss og Våler Skytterlag etter at hun flyttet til Våler.

Holter er også av andre beskrevet som en aktiv ressursperson i skytterlaget, der alle barna hennes var aktive.

Minnemarkering i Våler

I Våler kommune vil det bli en minnemarkering førstkommende torsdag.

Herredshuset skal være åpent hele dagen og fra klokken 17.00 til 20.00 er det åpen kirke med mulighet for lystenning. Det vil også bli holdt en appell klokka 18.

Kondolanseprotokoll er allerede lagt ut i herredshuset.