Anmeldt for plaging av hundestatue

Porselenshunden ble tvunget til å sitte ute til alle døgnets tider. Derfor ble eieren anmeldt for vanskjøtsel og dyreplageri.

Hundestatue
Foto: Mike Clarke / Scanpix

Johnny Larsson i Halmstad i Sverige gjorde store øyne da han nylig mottok et brev fra det lokale Miljø- og helsekontoret.

- Hunden sitter stille i timesvis

I brevet til sto det blant annet:

- Vi har mottatt en anmeldelse om at deres hund sitter ute på trappen i timesvis hver dag. Vi har forsøkt å kontakte deg ved å reise hjem til deg og ved å ringe. Siden du ikke var hjemme ønsker vi nå å inspisere ditt hundehold ved en snarlig anledning.

Selv ble Larsson paff, skriver avisen Hallandsposten.

- Ja, jeg ble paff da jeg fikk beskjed om at inspektøren allerede hadde vært her - og at han ikke hadde sett at dette var en porselenshund, sier "hundeeieren".

Inspektøren er flau

Inspektøren Arne Hansson, som er avdelingssjef ved Miljø- og helsekontoret innrømmer at det hele er litt flaut.

- Vi fikk en anonym anmeldelse og jeg kjørte dit for å ta en titt. Fra bilen kunne jeg jo konstatere at hunden satt der helt stille, sier inspektøren til den svenske avisen.

- Det er klart det er litt flaut. Men jeg vil i alle fall påpeke at også personen som leverte anmeldelsen ble lurt, sier han.

Vanskjøtsel av porselenshund

Johnny Larsson mottok brevet torsdag forrige uke, og ringte kontoret umiddelbart for å oppklare saken.

- Vi lo som bare det - og saken ble avskrevet med en gang. Men man kan jo undre seg på hvor lite folk har å gjøre når de anmelder andre for vanskjøtsel av porselenshunder, sier han.