Anmeldt etter ras

En gårdeier på Bislett er anmeldt til politiet etter at murpuss falt ned på fortauet i formiddag.

Ras i Trondheimsveien
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Til alt hell ble ingen skadet da murpusset falt ned fra en balkong i sjuende etasje i Thereses gate.

Brannmannskap har nå fått ryddet opp på stedet.

Det er eier som har ansvaret for sikring av bygget, slik at det ikke oppstår farlige situasjoner.

Anmeldt etter dødsulykke

Etter raset i Trondheimsveien i januar, som drepte en forbipasserende kvinne, ble gårdeieren anmeldt for brudd på plan- og bygningslovens paragraf 89, som går på ansvaret for å holde bygninger i slik stand at det ikke oppstår fare for andre.

Han ble også anmeldt for brudd på straffelovens paragraf 151, som dreier seg om blant annet eiers ansvar i tilfeller der bygninger raser sammen etter uaktsomhet fra eierens side. Brudd på denne paragrafen kan straffes med opptil tre års fengsel.

Flere farlige gårder

Etter dødsulykken i Trondheimsveien har flere advart mot farlige bygårder. Byantikvaren var blant de første til å peke på at det finnes flere bygårder i Oslo som er farlige for folks sikkerhet.

I tillegg har flere titalls personer meldt fra til Plan- og bygningsetaten om usikrede bygg i byen. Noen nevner fasadaeendringer som de tror er slurvete gjort, andre melder om mindre ras fra bygårder.

Senest for to uker siden løsnet deler av fasaden på Thon hotell i Brugata. Betongornamentene traff to biler, men ingen personer ble skadd.