Hopp til innhold

La ut kattefelle i hagen, anmeldt av Dyrebeskyttelsen

En mann fra Haugsbygd i Ringerike er anmeldt til politiet for å ha fanget naboens katt i ei felle. Han har tidligere innrømmet at han avlivet en katt for et halvt år siden.

Avlivet katt

Mannen sier det var en gammel katt som han avlivet tidligere i år.

Foto: Dyrebeskyttelsen Norge

– Det er opprettet en sak i henhold til dyrevelferdsloven, der det var satt opp en felle i en hage og naboens katt ble fanget i denne fellen.

– Hva skal politiet gjøre med denne saken videre nå?

– Nå foreligger det en anmeldelse. Det skal vi undersøke, og vedkommende som har satt opp fellen må forklare seg til politiet, sier politioverbetjent Christian Berge, etterforskningsleder ved Hønefoss politistasjon.

Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Ringerike har anmeldt mannen som satte opp fellen.

Heidi Halvorsen, Dyrebeskyttelsen Ringerike

Leder i Dyrebeskyttelsen Norge avdeling Ringerike, Heidi Halvorsen.

Foto: privat

– I helgen fikk jeg en telefon fra en dame i Hønefoss. Hun hadde funnet katten sin i en felle bak nabohuset. Katten ble oppdaget fordi den stod og mjauet, forteller leder Heidi Halvorsen.

– Hun hadde gått i hagen bak huset og funnet den og tatt den ut. Hun ringte deretter oss og lurte på reglene for å fange katter og det å sette opp feller.

Kjent for politiet

– Min første respons var at hun skulle ringe på døren og spørre mannen selv. Om han hadde satt opp fella for å fange sin egen katt eller noe. Men så hørte jeg navnet på vedkommende som hadde lagt ut den fella. Da ringte jeg politiet.

Mannen har tidligere vært i søkelyset i forbindelse med at det i vinter ble funnet en rekke dumpede dyrekadavre i et skogsområde i Haugsbygd.

– Det må være klart at vi har ingen anmeldelse liggende på den forrige saken. Vi er kjent med saken og viltnemnda er involvert, men det er samme person det er snakk om nå. Så det er sammenhengen, bekrefter Christian Berge i politiet.

Da Viltnemnda ble kalt inn og undersøkte dumpingplassen for dyrekadavrene, viste det seg å være større først antatt. Området var fullt av mange titalls døde dyr spredt utover.

Avlivet katt med avkappet øre

En katt ble funnet med avskåret øre i et skogsområde i Haugsbygd tidligere i år. Her ble det også funnet andre dyrekadavre.

Foto: Dyrebeskyttelsen Norge

– Jeg er ingen kattemorder

Blant dyrekadavrene som ble funnet, var en katt med kulehull og avskåret øre. Heidi Halvorsen sier mannen fortalte at han hadde avlivet en gammel og syk katt.

– Da sa han at det var en gammel katt som han hadde avlivet. Det er nå så, men det å skyte, skjære av ørene og kaste liket i skogen, gjorde at vi ikke var tilfreds med svaret vi fikk.

NRK har vært i kontakt med mannen som er anmeldt for å ha satt opp kattefella. Han sier at han satte den opp for å fange en grevling som hadde tilhold i hagen, og at han beklager at katten gikk i fella i stedet.

– Jeg er ingen kattemorder, sier han.