Drapsanke-sak starter onsdag

45-åringen er tiltalt for å ha drept og tent på sin eks-kone. Onsdag starter ankesaken.

Kvinne drept i Halden
Foto: Nils Harald Ånstad / Scanpix

Det var natt til 27. april i fjor at det grusomme drapet skal ha funnet sted. Politiet mener 45-åringen brøt seg inn i kvinnens hus, og ifølge tiltalenskal mannen ha slått sin 41 år gamle ekskone flere ganger i hodet med det politiet mener var et brekkjern.

Etterpå kastet han bensin på liket og satte fyr på eks-kona i soverommet.

Dømt til 15 års fengsel

Lagmannsrettens behandling av ankesaken finner sted i lokalene til Halden tingrett, skriver Halden Dagblad.

Tingretten dømte den 45 år gamle mannen til 15 års fengsel, en dom han anket på stedet. Dommen omfatter drap under særdeles skjerpende omstendigheter, likskjending og trusler.

Fant plastkanne

DNA-bevis og glasspartikler på et par joggesko var sentralt da etterforskere fra Kripos forklarte seg i Halden tingrett.

Politioverbetjent i Kripos, Håvard Arntzen, fortalte retten at åstedsgranskerne fant fyrstikker både utenfor og innenfor inngangsdøren i Valhall 18.

Det ble også gjort funn av en plastkanne. Denne inneholdt cirka to liter bensin.

Joggesko funnet i søppelrommet

Arntzen trakk spesielt frem at det ble funnet DNA fra tiltalte og at joggeskoene ble funnet i søppelrommet i leilighetskomplekset tiltalte flyttet til rett før drapet.

Kripos-etterforskerne fant disse skoene ved 15-tiden dagen etter drapet, 28. april.

Den ene vindusruten i inngangsdøren i huset i Valhallveien ble knust drapsnatten, og Kripos mener glassfragmentene på skoene med all sannsynlighet stammer fra samme produksjonsserie som glasset i inngangsdøren i Valhall 18.

Kripos har gjennomført undersøkelser av glassfragmentene i Nederland, i tillegg til egne tester.