Drapsmannen anker dommen

47-åringen som er dømt til 17 års fengsel for Nabbetorp-drapet anker dommen, forteller hans forsvarer.

Drepte Naser Abdol Mohamady i fotomontasje med åstedet i Enggata i Fredrikstad

Naser Abdol Mohamady ble drept på Nabbetorp i fjor sommer. Nå er en 47 år gammel mann dømt for drapet.

Foto: Privat/Sebastian Nordli/NRK

En enstemmig tingrett fant den 47 år gamle tiltalte skyldig i overlagt drap på Naser Abdol Mohamady i juni i fjor. De dømte han til 17 års fengsel for overlagt drap.

Arild Holden

47-åringens forsvarer, Aril Holden, mener strafferabatten er for lav.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Forsvarer Arild Holden sier at de anker fordi domfelte bare har fått ett år i strafferabatt for å tilstå. Det er for lite, mener Holden.

– Min klient har for så vidt oppklart saken mot seg selv. Det ble pågrepet en annen person, mistenkt for drapet. Min klient meldte seg selv for politiet og fortalte at han var gjerningsmannen. I forhold til praksis er det veldig beskjedent det han har fått, nemlig ett år i strafferabatt, sier Holden til NRK.

– Jeg ønsker å prøve det for høyere domstoler fordi jeg mener at en slik rabatt gir et signal om at det ikke lønner seg å tilstå drap, sier Holden videre.

Dømt for overlagt drap

Den dømte avfyrte ni skudd mot Mohamady og traff avdøde i blant annet hodet og brystet. Prosjektilene ble funnet i veggene på åstedet, i kroppen til avdøde og på utsiden av huset på Nabbetorp i Fredrikstad.

Den dømte har hele tiden hevdet at drapet ikke var planlagt. I Fredrikstad tingrett mente Holden at den tiltalte skjøt og drepte Mohamady i affekt. Retten fant han likevel skyldig i overlagt drap.

– Det får vi ta en vurdering på. Jeg er ikke så opptatt av den biten, men det kommer jeg tilbake til, sier Holden.

Må betale erstatning

Den dømte også må betale snaut to millioner kroner i oppreisning og erstatning til etterlatte.

Den dødes datter tilkjennes en oppreisningserstatning på 200.000 kroner av retten, og i tillegg en erstatning for lidt tap og bidragsbortfall på drøyt en million kroner. Broren til den drepte er tilkjent erstatning på drøyt 568.000 kroner. Også moren til avdøde er tilkjent 200.000 kroner i oppreisningserstatning.

Holden skal nå snakke nærmere med sin klient.

– Jeg vet at han er kjent med resultatet, for dommen er fakset til fengselet.