Hopp til innhold

Angrer på graffitivegg

Det er ett sted i Oslo der det er lov å bruke spraymaling. Nå angrer lokalpolitikerne.

Graffiti
Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Kulturhuset Hausmania i Hausmannsgate har hovedstadens eneste lovlige vegg der det er lov å boltre seg med spraymaling.

Arbeiderpartiets gruppeleder i bydelsutvalget på Grünerløkka, Paal Haavorsen, angrer på vedtaket om å tillate denne graffitiveggen.

- Vi sa ja i sin tid til Hausmania, og erfaringen har vel vist at testen ikke helt er bestått. Mitt inntrykk er at det er blitt mer tagging, det ser ganske ille ut i området der nå.

Omdiskutert vegg

Også lokalpolitikerne i Sagene har ønsket seg en slik vegg - mens andre har ønsket seg en absolutt nulltoleranse og dermed et totalforbud.

I bystyremøtet denne uken bestemte Arbeiderpartiet med støtte fra Frp og Høyre å forby den til nå lovlige graffitien i et halvt år fra januar neste år.

Mer tagging

Diskusjonen dreier seg i hovedsak om hvorvidt lovlige graffitivegger fører til mer eller mindre uønsket tagging på bygårder og hus.

Graffiti
Foto: Hallgeir Braastad / NRK

Ifølge Arbeiderpartiet på Grünerløkka var hensikten at det skulle bli mindre tagging, men at det ikke har skjedd. Det har også blitt vanskeligere å ta de som er ute i ulovlig ærend:

- Problemet er at folk kan fly rundt med plastposer med spraybokser i, så sier de at de skal til den lovlige graffitiveggen, men det de egentlig skal er å tagge, sier Paal Haavorsen.

Les også:

- Legaliserer hærverk

Graffitifestival ga taggetopp

Fritt frem med sprayboks