– Hvorfor kunne ikke noen redde pappaen vår når han reddet så mange?

Anestesilegen Anders Rostrup Nakstad omkom i helikopterulykken på Sollihøgda. I dag ble han begravet fra en fullsatt Grefsen kirke.

Anders Rostrup Nakstad

JOBBET MED Å REDDE ANDRE: Anestesilege Anders Rostrup Nakstad om da helikopteret han satt i styrtet på vei til å bistå i en trafikkulykke.

Foto: Oslo universitetssykehus

Anestesilege Anders Rostrup Nakstad ble bare 38 år. Han etterlater seg kone og to sønner. I dag begraves han fra Grefsen kirke i Oslo.

–Takk for alt du var for oss

– Jeg er så ufattelig lei meg for at jeg ikke kunne være der og passe på deg.

Anders Rostrup Nakstads tvillingbror

Det var prest Øystein Solberg Mathisen fra Tonsen menighet som forrettet i begravelsen.

– Han var en ener på så mange felt. Han skrøt aldri, men han rakk mer på sine 38 år enn mange gjør i løpet av et helt liv. Han ble flink til alt han drev med. Som lege, forsker, flyger og instruktør.

På kransen fra sønnene stod det "Takk for alt du var for oss"

Presten fortalte at når Nakstad var ute på vanskelige oppdrag på jobb sendte han en melding til sin kone og ba henne gi en ekstra klem til guttene.

Konen til Nakstad holdt en følelsesladet tale. Hun sa at han var hennes beste venn, og at han gav guttene masse kjærlighet og omsorg hver eneste dag.

Hun fortalte også hvordan sønnene reagerer da de fikk høre at faren hadde gått bort:

– Hvorfor kunne ikke noen redde pappaen vår når han reddet så mange?

Også tvillingbroren holdt tale. Han fortalte at de hadde et nært forhold. Han fortalte også om dagen da ulykken skjedde.

– Jeg er så ufattelig lei meg for at jeg ikke kunne være der og passe på deg.

Fullsatt kirke

De 600 sitteplassene i Grefsen kirke ble fylt opp av familie, venner og kolleger som hadde på seg røde ambulanseuniformer for å hedre Anders Rostrup Nakstad. Mange fremmøtte fikk ikke sitteplass og stod langs veggen. Begravelseskranser fylte midtgangen opp mot alteret hvor den hvite kisten var omringet av lys og kranser.

Ved kistenedsettelsen fløy flere helikoptre over. Dette ble også gjort under begravelsen til pilot Bjørn Nergård som ble begravet i går.

– Var en veldig god far

Pressekontakt ved Oslo Universitetssykehus Anders Bayer kjente Nakstad personlig, og var tilstede i begravelsen. Han beskriver Nakstad som utrolig inkluderende.

– Han var alltid åpen og blid. Han hadde en enorm faglig kapasitet. Han skulle snart gjøre ferdig doktorgraden sin. Og utviklet fagsystemner innen akuttmedisin. Det var han kjent for over hele landet. Og ikke minst var han en veldig god far for sine to gutter.

Anestesilegen Anders Rostrup Nakstad ble fulgt til graven av familie, venner og kolleger

Var på vei til en ulykke

Nakstad og to kolleger var på vei til å bistå i en ulykke med en lastebil ved Sollihøgda tirsdag 14. januar da helikopteret styrtet ved landing.

Nakstad og piloten Bjørn Nergård omkom i styrten. Redningsmann Sondre Bjartland ble alvorlig skadd i ulykken, og er fortsatt innlagt på Oslo universitetssykehus.

Kolleger i sorg

Det har vært stor sorg blant kolleger. De er mennesker som til daglig jobber med folk i nød. Tirsdag forrige uke mistet de to av sine mest erfarne kolleger.

De to omkomne hadde base på Lørenskog i Akershus, men det har også vært gjennomført minnestunder på en rekke baser. Ansatte på basen i Lørenskog har i tillegg vært sammen på ulykkesstedet.