Alvorlig skadde etter skudd

En kvinne og en mann er alvorlig, men ikke livstruende, skadd etter at de ble skutt i en leilighet på Fjellhamar i Akershus. Politiet leter etter gjerningsmenn.

Fjellhamar

FJELLHAMAR: Politiet er til stede i et boligområde på Fjellhamar i Lørenskog etter en skyteepisode, der to personer har blitt skutt.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

En mørk Mercedes eller BMW er sett kjørende fra stedet. Politiet fikk flere meldinger om skyting fra beboere i området ved ett-tiden natt til onsdag. Noen observerte også en blodig person i området.

Innsatsleder Knut Hammer ved Øst politidistrikt

INNSATSLEDER: Innsatsleder i Øst politidistrikt, Knut Hammer.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

– Klokka 00.51 fikk jeg telefon fra en annen innsatsleder som bor i området. Han og kona hadde våknet av at de hørte skudd. Da de så ut så de at en mørk sedan, formentlig Mercedes, kjørte i stor fart mot Oslo, sier innsatsleder Knut Hammer til NRK tirsdag morgen.

Politiet sendte flere enheter til Fjellhamar i Lørenskog, hvor de fant to personer med skuddskader. De to som er skutt oppholdt seg inne i en leilighet. I leiligheten var det også fire andre voksne og et barn på to år.

Det er god grunn til å tro at de ble skutt fra utsiden av bygningen, opplyser politiet. Det ble avfyrt minst fem skudd mot leiligheten. Det ble trolig ikke brukt automatvåpen, men politiet har ikke noe klart bilde av hva slags våpen som er brukt.

– Det har formentlig vært persienner foran vinduene så gjerningsmennene kan vanskelig ha sett hva de har skutt mot, sier Knut Hammer.

Politiet vet foreløpig lite om hvem som står bak.

– Vi vet at det har vært minst en gjerningsperson og at hun eller han har forlatt stedet i bil.

Politiet meldte like før klokka to i natt at de som som ble skutt ble fraktet til sykehus. Onsdag morgen får Romerikes Blad opplyst at de to som ble skutt er alvorlig, men ikke kritisk skadd. De to er nå operert på sykehuset.

Mistenker gjengoppgjør

Overfor Romerikes Blad sier operasjonslederen at politiet mistenker at skytingen kan være en del av et gjengoppgjør, men at det er for tidlig å konkludere.

– Ja, ut fra måten dette er gjort på. Det kan være at personene har stått utenfor og skutt inn, og da er det grunn til å tro at det er noe som har skjedd i forkant, sier Skaftnes til NTB.

Politiet og kriminalteknikere jobber for å sikre spor. Vitner avhøres på politistasjonen i Lillestrøm.

Sikrer spor

SIKRER SPOR: Politiet og kriminalteknikere jobber på stedet for å få forklaringer fra folk i området og for å sikre spor.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak
Laster kart, vennligst vent...