Alice Cooper klar for «Tons of Rock»

Alice Cooper returnerer til Norge når han spiller på festivalen «Tons of Rock» i Halden neste sommer. Festivalen er i ferd med å få et rykte som noe spesielt, mener festivalsjefen.

Alice Cooper

To klassiske rockelegender topper bandlistene på «Tons of Rock» i Halden neste juni. Alice Cooper spiller på fredag 24.

Foto: PETER KLAUNZER / AP

Fra før er legendene i Black Sabbath klare for festivalen. Alice Cooper og Black Sabbath er blant sjangerens pionerer, og har bygget seg opp en stor fanskare over flere tiår.

– Det er godt å få slippe flere band ut av sekken, og spesielt når vi kan blomstre med et navn som Alice Cooper, sier festivalsjef Svein Bjørge.

– Var det vanskelig å få tak i Alice Cooper?

Svein Bjørge

«Tons of Rock» begynner å dra veksler på å ha et profesjonelt arrangement på et veldig spesielt sted, mener festivalsjef Svein Bjørge.

Foto: Tons of Rock

- Nei, i grunnen ikke. «Tons of Rock» har vokst som navn, også internasjonalt. Vi har merket at vi stadig får lettere tilgang på artister som Alice Cooper. Allerede siden år én har folk mast om ham, så det er godt å få dem på plass.

Åtte nye band klare

August Burns Red, Blues Pills, Insomnium, Havok, Krakow, Steak Number Eight og Les Punx er også klare for festivalen.

– Dette er "up and coming" band, som det kalles, sier Bjørge.

– I miljøet snakkes det mye om disse bandene. Det er viktig for oss å ikke bare ha de store ikonene, men også de bandene som det vil bli snakket mye om i årene framover.

Ikke verdens største festival, men ...

Tons of Rock blir nok aldri verdens største festival, men settingen på Fredriksten festning gir både publikum og artister noe ekstra, sier Bjørge.

– Definitivt. Vi har allerede tatt posisjonen som Norges desidert store rock- og metallfestival. Men festivalen har blitt veldig kjent i Europa. Vi er veldig proffe på gjennomføring, noe som er veldig viktig for bandenes management. Og så er det denne festningen som alle snakker om.

– Vi får tilbakemeldinger fra både band som har spilt der og management at stemningen på festningen er veldig spesiell. Det er en bonus som kanskje ikke så mange andre festivaler kan vise til.

(©NTB/NRK Østfold)