Aktoratets viktigste bevis

DRAMMEN (NRK): 500 gjenstander ble beslaglagt i Tranbysaken. Onsdag fikk Drammen tingrett presentert de viktigste bevisene som kan felle tiltalte.

Politiet undersøker Lier-bolig

BEVIS: Politiet har hentet mange bevis i ekteparets bolig på Tranby i Lier.

Foto: Runar Henriksen Jørstad/NRK

  • 31. mars 2013: De første beslagene blir gjort i parets enebolig på Tranby. Det er en mobiltelefon og en flaske Gin fra et kjølerom. Flasken er interessant fordi det ble funnet en tilsvarende flaske i den utbrente bilen.
  • 1. april 2013: To stasjonære datamaskiner og en laptop blir beslaglagt. I laptopen ligger det 10 konvolutter, 7 av dem med påskrift. De er adressert til avdødes familie. Tiltaltes fingeravtrykk blir funnet på konvoluttene.
  • 16. april 2013: Det blir funnet en liten plastbeholder som inneholder rottegift i en veske. Det blir ikke påvist noen fingeravtrykk. I en kurv på vaskerommet finner politiet et soveposetrekk. Inne i trekket en mobiltelefon, et digitalt kamera, to diktafoner og flere minnekort. Disse inneholder bilder og lydklipp. Samme dag blir det også beslaglagt en fyrstikkeske på kjøkkenet. Denne er av samme type som tiltalte kjøpte dagen før dødsfallet.
  • 17. april 2013: Den tidligere omtalte herreskjorten blir funnet i en pose i en kattedo i parets garasje. Skjorten og en undertrøye er revet opp. På brystet er det sølt noe som viser seg å være kodein (smertestillende virkestoff) og diazepam (beroligende virkestoff). Både avdødes og tiltaltes DNA blir funnet på skjorten.
  • 2. mai 2013: En rød drikkeflaske blir funnet i et hjørneskap på kjøkkenet. Flasken inneholder en alkoholblanding. Det påvises også kodein, diazepam, paracetamol (smertestillende) og morfin. Tiltaltes DNA blir funnet på korken. En elektrisk kaffekvern blir funnet på kjøkkenbenken. Det er en kaffekvern tilsvarende den tiltalte kjøpte på Liertoppen lørdagen før dødsfallet. Kaffekvernen inneholder zoplicon, kodein, paracetamol og diklofenac (smertestillende og betennelsesdempende virkestoff). Det er ikke påvist koffein i kaffekvernen. På støpselet og av- og på-knappen blir hushjelpens DNA påvist.
  • 3. mai 2013: I uteboden blir det funnet en rottegiftboks i en plastpose. I tillegg til rottegift blir det påvist amfetamin, metamfetamin og en rekke medikamenter. Det blir også funnet emballasje til en pakke engangshansker som ligger i en søppelpose. På emballasjen er tiltaltes fingeravtrykk.
  • 13. juni 2013: Et drikkeglass blir beslaglagt på et av barnas soverom. På glasset er det spor av THC (virkestoff fra cannabisplanten), metamfetamin. diazepam og paracetamol. Tiltaltes fingeravtrykk er på glasset.
  • 7. februar 2014: I rettslig avhør forteller tiltalte om nok en mobiltelefon i parets bolig. Telefonen blir funnet og beslaglagt.
  • 24. februar 2014: En melkeskummer til en kaffemaskin blir funnet på spisebordet. Inneholder spor av amfetamin og metamfetamin. Melkeskummeren sto ikke på spisebordet da Kripos var i boligen dagen etter dødsfallet. Noen flekker på gulvet i et av barnas soverom blir undersøkt nærmere. Flekkene inneholder spor av kodein og paracetamol. En kolbe til en presskanne blir også beslaglagt. Den blir funnet i et hjørneskap på kjøkkenet. Inneholder spor av paracetamol, kodein og diazepam. Kolben har fingeravtrykkene til tiltalte og hushjelpen.
  • 5. juni 2014: Nok en flekk blir funnet på et av barnerommene, i dette tilfellet på en skuff. Inneholder spor av kodein og paracetamol. En saftflaske blir funnet på kjøkkenbenken. Inneholder kodein og paracetamol.

I retten ble det presisert at det ikke har vært mulig å finne fingeravtrykk fra avdøde fordi hendene var forbrente og ikke mulig å ta fingeravtrykk fra.