Aktor ber om 15 år for drapstiltalt

Statsadvokat Ingrid Vormeland Salte la i formiddag ned påstand om 15 års fengsel for den drapstiltalte 26-åringen i Trøsken-drapssaken.

Aktor og forsvarer, Trøsken-drapet

Aktor Ingrid Vormeland Salte i Sarpsborg tingrett sammen med 26-åringens forsvarer Vegard Aaløkken.

Foto: Remi Drageset / NRK

Aktor la mandag ned påstand om 15 års fengsel for 26-åringen som er tiltalt for forsettlig drap på en 30 år gammel mann i Sarpsborg.

Arshad Tofiq Mohammed Taher ble ifølge tiltalen påført rundt 30 knivstikk og drept i en boligkonteiner i Østre bydel i Sarpsborg

22. mai i fjor. Liket ble først funnet i Mingevannet rett nedenfor Trøsken bru 8. juni i fjor.

Aktor Ingrid Vormeland Salte avviste i sin prosedyre for Sarpsborg tingrett mandag at den hovedtiltalte 26-åringen handlet i selvforsvar, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Han er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. 26-åringen har helt siden han erkjente drapet 21. juni i fjor hevdet at han drepte i nødverge, og at det var drapsofferet som angrep ham med en kniv.

En 20 år gammel mann er også tiltalt i saken. Han anklages for å ha motarbeidet etterforskningen ved å bidra til å skjule drapet og hjelpe til med å fjerne liket. Aktor la mandag ned påstand om ett års fengsel for 20-åringen.

Forsvarerne til begge de tiltale vil be om at klientene frifinnes for tiltalepostene, melder avisen.

(NTB)