Advarer mot svært glatte veier

Statens vegvesen og politiet melder om svært glatte veier på Østlandet denne morgenen. Det har regnet i natt, og regnet har lagt seg som is på veiene.

Glatte veier

– Ta det med ro når du skal ut på veien i dag. Selv om det strødd og saltet mange steder, har ikke vegvesenets operatører rukket å gjøre det over alt, sier trafikkoperatør Roger Evensen ved Vegtrafikksentralen i Porsgrunn.

Ifølge Roger Evensen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen i Porsgrunn, har de operatørene som Statens vegvesen har avtaler med, vært ute og saltet i hele natt.

– De har prioritert hovedveiene. De mindre veiene blir vi nødt til å salte til slutt, sier han til NRK.

Han forteller at de får meldinger fra bilister som er ute og kjører, fra operatørene som er ute og salter.

– I tillegg har Statens vegvesen klimastasjoner flere steder som gir oss informasjon om temperatur, nedbør og prognoser.

Også politiet advarer bilistene

Også politiet har fått melding fra bilister om at det er glatte veier.

– Vi har fått høre fra flere om underkjølt regn og glatt veibane mange steder spesielt i Drammens-området, men det er nok grunn til å tro at dette også gjelder andre steder enn i Drammen, sier Rune Hunshamar, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Statens vegvesen har fått melding om glatte veier flere steder på Østlandet i dag. Både på Romerike, i Asker og Bærum, enkelte steder i Oppland, Østfold og Vestfold er det glatt.

Oppfordringen fra både vegvesenet og politiet er å ta det rolig når du setter deg i bilen denne morgenen.

– Det er lurt å bruke noen minutter ekstra på vei til jobb i dag, sier Hunshamar.