Advarer mot netthandel

- Ikke betal før du har fått varen!

Nordmenn er godtroende på nett
Foto: Colourbox

Politiet advarer nå folk mot å handle på internett. I en pressemelding skriver politiførstebetjent, Bård Fossan, ved Øvre Eiker lensmannskontor at de har hatt flere tilfeller der kjøper ikke har fått noen vare.

Les mer: Nettsvindelen øker kraftig

- Ofte dreier det seg om små beløp, men vi har her ved kontoret eksempler på at det er betalt nærmere 10.000 kroner i forskudd for varer som ikke blir levert, skriver Fossan.

Det er nettsider der privatpersoner selv kan selge og kjøpe ting, politiet nå advarer mot. Og selv om man vet identiteten til svindleren, er det lite sannsynlig at man får pengene tilbake.

- Vær forsiktig!

- Overfør aldri penger til en selger før varen er levert. Det samme prinsippet bør også følges ved kjøp av for eksempel håndverkertjenester. Kjøper kan unngå å bli lurt ved å opptre litt mer aktsomt under handelen, skriver politiførstebetjenten.

De større nettstedene som formidler salg, tilbyr ordninger som gjør at kjøper kan sette pengene inn på en sperret konto i påvente av at varen blir levert.

- Forbausende mange betaler allikevel flere tusen kroner til en person de aldri har møtt og stoler på at varen blir levert i etterhånd, hevder Fossan.