Hopp til innhold

Arbeiderpartiet så langt størst i Nedre Eiker

Hvem som blir ordfører i Nedre Eiker er det trolig småpartiene som avgjør. Hvis det endelige valgresultatet blir det samme som forhåndsstemmene viser, er blokkene på høyre – og venstresiden like store.

Bent Inge Bye

Sittende ordfører Bent Inge Bye (Ap) i Nedre Eiker har så langt flest representanter i det nye kommunestyret.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Valglogo

Når forhåndsstemmene er talt opp, ligger Arbeiderpartiet (A) an til å få 40,9 prosent av stemmene i Nedre Eiker. Med det vil de få 17 representanter, mens Sosialistisk Venstreparti (SV) ser ut til å få to. Til sammen får de to partiene altså 19 representanter.

For Høyre og Fremskrittspartiet er det samlede resultatet det samme som for A og SV. Hvis valgresultatet blir slik forhåndsstemmene viser, får Høyre 13 representanter og Fremskrittspartiet får 6.

Kommunestyret i Nedre Eiker skal utvides fra 35 til 41 representanter. Det gir positive utslag for alle de partiene som i dag sitter i kommunestyret, bortsett fra Venstre som ser ut til å miste sin ene representant.

Men det er småpartiene som så langt ser ut til å kunne avgjøre hvem som blir ordfører i kommunen. Senterpartiet ser ut til å få en representant. Det samme gjør både Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet De Grønne.

2126 prosent av totalt 18498 stemmeberettigede har avlagt forhåndsstemme i kommunen.