«Silly walk» fra Ørje til Ottawa

Canadas hovedstad har latt seg inspirere av grensebygda Ørje. Flere «silly walk-skilt» er på plass i Ottawa.

Silly Walk

«Silly walk-skiltet» i Ørje har spredt seg som ild i tørt gress.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Silly walk til utlandet

Canadere utøver «silly walk» i hovedstaden Ottawa.

Foto: Faksimile/Ottawa Citizen

I mars i fjor kom skiltet som oppfordrer folk til å ta en «silly walk» opp ved et fotgjengerfelt i Ørje. Uttrykket kommer fra en Monty Python-sketsj fra 1970 der John Cleese spiller en minister som er ansvarlig for å utvikle tullete måter å gå på.

I ett års tid har også innbyggerne i Ottawa blitt oppfordret til tullete gåing gjennom «silly walk-skilt» i likhet med det i Ørje, skriver Smaalenene.

Oppdaget på Youtube

Skiltene i den lille bygda i Indre Østfold vakte oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt og Cleese selv synes det var et morsomt påfunn.

Den canadiske lokalavisa Ottawa Citizen skriver at inspirasjonen kom fra Ørje etter å ha sett en video på Youtube som NRK Østfold la ut. Se filmen under:

Et nytt skilt i Ørje oppfordrer innbyggerne til å krysse veien på en litt spesiell måte.

Også canaderne ønsker å spre humor og glede. Skiltene i Ottawa er plassert i den lokale handlegaten Spark Street som ligger nær Canadas parlament hvor det vanligvis er en formell stemning ifølge avisa.

– Vi oppfordrer dem til å ha det gøy når de krysser gaten og lyse opp hverdagen, sier daglig leder for Spark Streets Business Improvement Area, Les Gagne til Ottawa Citizen.