–Siktelsen gir Sigrids foreldre håp

Foreldrene til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne har i dag vært i møte med politiet, der de snakket om siktelsen mot en mann for falsk forklaring. – De føler at siktelsen er et skritt i riktig retning, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

Advokat Harald Stabell

Harald Stabell, bistandsadvokat for familien til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne, sier 16-åringens foreldre er fornøyd med politiets innsats etter at en mann nå er siktet for falsk forklaring.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

– De opplever at siktelsen og det arbeidet som ligger bak, viser at politiet gjør en meget grundig jobb, sier Stabell til NRK.

Han sier at den nye utviklingen i Sigrid-saken gir foreldrene håp.

– De håper jo at siktelsen og dens grunnlag kan være et skritt i riktig retning frem mot en løsning på Sigrids forsvinning, sier Stabell.

– Dramatisk

– Det er noe dramatisk at de sikter en person for falsk forklaring i denne spesielle saken, men hvorvidt det fører politiet nærmere en løsning, vil tiden vise.

Politiet bekreftet i dag at et vitne i saken er siktet for å ha gitt falsk forklaring til politiet.

– Vitnet har vært i avhør, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde i en pressemelding i formiddag.

Politiet har etterpå vært svært sparsommelige med opplysninger og vil ikke svare på spørsmål fra pressen i dag.

Etter det NRK erfarer, ble mannen, som er i slutten av 20-årene, siktet på mandag denne uken. Politiet har også gjennomført en husransakelse.

Den siktede er ikke varetektsfengslet.

– Sa politiet noe i møtet om årsaken for at han ikke holdes i varetekt?

– Ja, det gjorde de, men det ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på. Det får politiet opplyse om selv, men de mener altså at det ikke er rettslig grunnlag for varetektsfengsling av denne personen, sier Stabell.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har vært savnet siden natt til 5. august.

Foto: Privat / NTB scanpix

Dømt for overfallsvoldtekt

Mannen, som ble dømt for overfallsvoldtekt og blotting i 2007, bor nå i samme område som Sigrid og familien hennes.

Ifølge Dagbladet mener politiet at mannen ikke snakket sant om hvor han var på et bestemt tidspunkt.

Politiet skal ha gått gjennom observasjonen mannen tipset dem om, i forbindelse med en rekonstruksjon, og skal da ha informert ham om at det han hadde sagt, ikke kunne stemme.

Politiet har de siste dagene sagt at de vet mer enn de vil gå ut med. Politiet har kommet et godt stykke på vei i kartlegging av bevegelsene i området i tidsrommet Sigrid forsvant og spisser nå etterforskningen mot viktige funn.

16-årige Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august. Mobiltelefonen, en sokk og skoene hennes ble funnet i en barnehage like ved der jenta og familiens hennes bor.

Familien har utlovet en dusør på 1 million kroner for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken.