Hopp til innhold

"Himmeltrærne" blir en realitet

Den nye Hønefoss kirke blir bygget etter planen. Arbeidene starter i desember.

Himmeltrærne

Slik blir den nye Hønefoss kirke. Himmeltrærne skal stå ferdig i 2017 og arbeidene starter i desember.

Foto: ARKITEKTKONTORET LINK

Ringerike kirkelige fellesråd har enstemmig gått inn for bygging av den nye kirken, den såkalte "Himmeltrærne", til 75 millioner kroner.

– Følelsen jeg har er både en fantastisk lettelse og en stor glede. Det har vært en prosess med mange tilbakeslag og skuffelser, og det var spenning helt til i går om vi virkelig kunne tegne en akseptabel kontrakt innenfor vår økonomiske ramme, sier sogneprest på Ringerike Tor Magnus Amble.

Det er over fem år siden Hønefoss kirke brant . Årene etter brannen har vært preget av mye usikkerhet og jakt på penger til ny kirke. Etter mange hindringer blir kirken nå bygd.

– Alt vesentlig fra de første tegningene er ivaretatt. Alle besparelser er kalkulert inn og taket er blant annet justert litt slik at det ikke er like bratt som tidligere. Dessuten er det senket halvannen meter, sier sognepresten.

Ingen overraskelser

Les også: Nye Hønefoss kirke skal stå klar i 2017

Hønefoss kirke

Det er over fem år siden Hønefoss kirke brant ned til grunnen. i 2017 blir det en nye kirke på samme sted.

Foto: Hanne Jacobsen / NRK

Det første som skjer er at tomta skal graves ut av entreprenøren Obas . I januar vil det bli en grunnstennedleggelse. Hele kirken skal stå ferdig ett år senere, i januar 2017.

– Er dere helt sikre på at det ikke kommer flere økonomiske overraskelser og at de 75 millionene holder?

– Vi har fått en totalentreprise som gjør at entreprenøren garanterer å levere til den prisen. Det eneste er hvis det finnes uventede forhold i grunnen som en ikke kan vite noe om. Det er satt av tre millioner kroner til det, forteller Tor Magnus Amble.

– En ørkenvandring

Om et drøyt år får Hønefoss endelig en ny kirke. Da har det gått sju år siden kirkebrannen.

– Det har vært en ørkenvandring for menigheten i disse årene, men kirkestua har vært som en oase. Med en ny kirke på plass får vi et sted som kan være åpen hver dag hele uka og som blir en varmestue og et inspirasjonssted for hele byen, avslutter sogneprest Tor Magnus Amble.