–En fantastisk måte å avslutte på

Sarpsborg 08 vant 3-2 hjemme over Lillestrøm i siste serierunde og klarte dermed målsettingen om å nå 40 poeng denne sesongen.

Brian Deane

Brian Deane forlater Sarpsborg etter å ha ledet klubben til sin beste sesong noensinne.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

En fantastisk måte å avslutte sesongen på. En fantastisk kamp av oss og jeg er veldig glad for tre poeng. Det siste målet var en fin måte å avslutte sesongen med, sier Sarpsborg-08s trener Brian Deane til NRK.

Bojan Zajic regnet det som sannsynlig at han skulle score mot Lillestrøm. Det gjorde han også, på sin egen særegne måte, da Sarpsborg 08 slo Lillestrøm 3-2 i siste serierunde. I tillegg var han nest sist på Joachim Thomasens 3-1 scoring.

Sarpsborg 08 nådde dermed sin målsetting om 40 poeng i serien. Østfoldingene har hatt en kjempesesong med 8.plass i serien og semifinale i cupen.

–Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte det. I starten av sesongen var det ingen som ga oss noen mulighet og jeg føler at vi har motbevist folk gang etter gang. Det er deilig å klare målsettingen. "mission accomplished" , sier Deane.

Underholdende avslutning

Kampen ble akkurat så publikumsvennlig som de fremmøte hadde håpet på. Først ut var hjemmelaget, som tok ledelsen etter 26 minutter ved Claes Kronberg på straffespark. Kronberg ble for øvrig den siste spilleren i Eliteserien som scoret på et straffespark gitt av dommer Per-Ivar Stadberg. Stadberg gir seg etter mange år som toppdommer.

Lillestrøms Eirik Mjelde utlignet med et langskudd to minutter før pause og sørget for uavgjort til kaffen.

En omgang der spillet bølget frem og tilbake mellom to lag som ville angripe før de tok ferie.

–Alltid ledig i krysset

Kampen skulle endre seg da Brian Deane satte innpå Bojan Zajic halvtimen før slutt. Etter 76 minutter fikk Serberen ballen innenfor sekstenmeteren, før han bød på den velkjente og meget effektive skuddfinta si, og rundlurte Lillestrømspilleren. Ballen plasserte han så vakkert ned i det lengste hjørnet bak Arnold Origi i LSK-målet.

Samme mann satte fart i et nytt Sarpsborgangrep fem minutter senere. Han utfordret høyrebacken til Lillestrøm før han spilte Joachim Thomassen alene med LSK-keeperen.

Joachim Thomassen

Joachim Thomassen sørget for en verdig avslutning på årets sesong med sin praktscoring som førte til 3-1.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Og avslutningen fra Thomassen var ikke mindre praktfull. Med strak vrist sendte han ballen knallhardt opp i det lengste krysset , en klasseavslutning av Sarpingen og et verdig siste mål for sesongen på Sarpsborg Stadion.

–Det var vel ikke så mye på den? svarer Thomassen

–Jeg fikk god tid og det var en bra pasning fra Bojan. Da var det bare å legge den til rette og prikke den opp der. Dem sier jo at det alltid er ledig i krysset, fortsetter Thomassen.

Lillestrøm skapte ny spenning i kampen da Palmi Rafn Palmason var feillfri alene med Christian Sukke i hjemmelagets mål fire minutter før full tid, for øvrig etter en fantastisk pasning fra Bjørn-Helge Riise.

Flere mål ble det ikke i Sarpsborg og hjemmelaget kronet en fantastisk sesong ved å gi publikum akkurat den avslutningen de håpet på i det kalde høstværet i Østfold.

Takker for seg

Brian Deane takker, noe overraskende etter manges mening, for seg etter to år i Sarpsborg-08. Det etter at Sarpingene har gjort sin beste sesong noensinne i klubbens seks år lange historie. Deane ledet laget til en 8.plass i årets

Ian Burchnall

Ian Burchnall flytter til Stavanger for å jobbe i Viking.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Eliteserie, samt til semifinale i cupen. Hvor han ender opp vil han ikke si.

–Jeg kan ende opp hvor som helst, kanskje jeg ikke engang er trener neste år, vi får se, avslutter Deane.

Geir Bakke

Ny hovedtrener: Geir Bakke ankommer fra Molde, der han har vært assistentrener.

Foto: Roar Halten / NRK

Tom Freddy Aune

Tom Freddy Aune bytter ut sin jobb på Wang toppidrett med sin nye jobb i Sarpsborg-08.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Assistenttrener Ian Burchnall takker også for seg. Engelskmannen flytter til Stavanger og blir Kjell Jonevrets assistenttrener i Viking.

Inn i Sarpsborg-08 kommer Geir Bakke som hovedtrener. Han kommer fra jobben som assistenttrener for gull-laget Molde.

Tom-Freddy Aune er ansatt som ny assistenttrener. Han kommer fra en stilling på Wang toppidrett. Hvor han noe ironisk har hatt kontor på Fredrikstad Stadion.

Laster innhold, vennligst vent..