Hopp til innhold

– Vognene kom i en voldsom fart

Øyenvitner på havna mener at godsvognene kom i over hundre kilometer i timen ut mot havna.

Morten Schrøder
Foto: Ellen Sporstøl / NRK

Tre personer har omkommet og minst fire personer er alvorlig skadd i togavsporingen ved Sjursøya i Oslo onsdag ettermiddag.

Les også: Tog sporet av - tre personer omkommet

– Jeg stod og lastet opp lastebilen da jeg hørte et forferdelig bråk. Så så jeg godsvognene komme susende forbi brygga i over hundre kilometer i timen. De siste vognene var ikke nede på skinnene, de hang som et slips bak. De gikk rett gjennom en rundkjøring og en terminal og rett ut i fjorden, sier Morten Schrøder som er lastebilsjåfør.

Han stod bare 40-50 meter fra ulykkesstedet.

Video Godstog sporet av på Sjursøya

– Helt forferdelig

– Det ser helt forferdelig ut her. Det er tog, nedslåtte bygninger, det ser ut som at det har gått av en bombe her nede, sier Schrøder.

Også Vegard Halveg jobber på havna og så toget komme.

– Toget kom i langt over 100 kilometer i timen. Vi så ikke så mye ut av vinduet, så vi løp ut for å se. Da vi løp ut sporet den ene vogna av. Den traff mot en lastebil, men han klarte å svinge til siden. Det ser ut som en krigssti, forteller Halveg til NRK.

Ulykken skjedde da mange sammenhengende godsvogner løsnet fra et godstog på Alnabru godsterminal onsdag ettermiddag. Vognene trillet på egen hånd ned mot Sjursøya havneterminal, opplyser Jernbaneverket til NTB.

Les også: – Svært sjeldent tilfelle | - Vi prøvde å stoppe toget

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video - Minst en av vognene har kjørt gjennom et bygg