– Vi tror hun ble ført til Pakistan

Det sier familiens advokat, Fritjof Feydt, om Cold case-gruppen som nå gjenopptar forsvinningen av Therese Johannessen.

Fridtjof Feydt og Therese Johannesen

Fridjof Feydt har jobbet som advokat for familien til Therese Johannessen. Selv tror han at den 9 år gamle jenta ble brakt til Pakistan.

Foto: Yngve Tørrestad/PRIVAT / NRK

Jeg skal ikke gi dem noe råd (Cold case-gruppen red.anm.). Den gang da vår gruppe jobbet med saken hvor blant annet flere kriminologer deltok, mente vi at det var mest sannsynlig at hun var brakt til Pakistan. Det vi håper nå, er at man gjør et forsøk, for å konkludere også det sporet.

Feydt sier at familien til Therese Johannessen nå er glad for at saken blir belyst på nytt.

– Jeg synes det er veldig gledelig fordi det som har vært det viktigste for familien det er å prøve å få et svar, for det har de ikke fått.

Tidligere i dag ble det klart at saken blir gjenopptatt: Cold case-gruppa tar opp Therese-saken

Jobbet mot klokken

Da Feydt jobbet med saken på heltid var det med et ønske om at saken ikke skulle bli foreldet.

– Men saken ble foreldet. Men det som nå har skjedd er at man har sendt over saken som en forsvinningssak og det betyr at den ikke er foreldet og politiet kan sette inn ressurser her.

– Hvilke steiner er det egentlig som IKKE er snudd i denne saken?

– Det er steinene i Pakistan. Det ble sendt representanter fra politiet til en liten landsby i Pakistan men disse presenterte seg på en måte slik at alle dører ble lukket. Dette var før Thomas Quick ble dømt.

Tiden jobber imot en oppklaring

9 år gamle Therese forsvant fra Fjell i Drammen i juli i 1988. Dermed har hun vært forsvunnet i over 29 år.

– Man kan alltids ha en tro. Det er klart når det har gått så mange år, så blir det mer svekket med hva man kan regne med å få ut. Men setter man inn ressurser så er det i hvert fall en mulighet.

– Du har jobbet lenge med denne saken, har du fått noen tips som du anser som lovende?

– Vi fikk hundrevis av tips, de som vi anså som de mest seriøse sjekket vi ut. Blant annet var vi å gravde på steder hvor hun skulle være gravlagt og vi var på åstedsbefaring på Fjell, men ingen av disse tipsene førte frem. Jeg tror det er mest sannsynlig at hun ble ført til Pakistan.