– Vi trenger fortsatt to spillere til

..og èn av dem kan bli en storskytter fra naborivalen, om HKH-treneren får det som han ønsker.

Anette Helene Hansen kan bli Haldens nye storskytter.

Anette Helene Hansen kan bli Haldens neste forsterkning.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Sportssjef og trener for Håndballklubben Halden er godt i gang med å spikre laget for neste sesong. Charlotte Bisser og Hanna Storstrand Reknes er allerede hentet inn, men siden fem spillere forsvant ut, trenger han fortsatt flere inn.

– Vi skal finne to bakspillere. En god venstre back og en god høyre back/playmaker. Cecilie og Mette (Mørch Hansen og Kryger Jørgensen, red.anm) var gode spillere, men spillerne vi har på besøk i dag er fullt på høyde, sier Holmen.

Morten Holmen trenger fortsatt to spillere til i troppen.

Morten Holmen sier HKH trenger en venstre- og høyreback.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Forsterkning fra Fredrikstad?

Spillerne han snakker om er den rutinerte Izabela Duda og Fredrikstad Ballklubbs storscorer Anette Helene Hansen. Begge har prøvespilt med HK Halden de siste dagene.

– Vi måtte se om de passet inn i vår spillestil, og det gjør de. Jeg håper vi finner en løsning med begge to så fort som mulig, fortsetter Morten Holmen.

Anette Helene Hansen er rutinert til å være 23 år. Fredrikstad rykket ned fra eliteserien denne sesongen, og derfor frister det med spill for naboene fra Halden.

Anette Helene Hansen trivdes godt på trening med haldenserne.

Anette Helene Hansen var i godt humør på HKH-trening.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Det har vært veldig gøy her til nå. Kontrakten min med Fredrikstad har gått ut, så jeg har lyst til å titte litt rundt. Jeg bestemmer meg om ikke så veldig lenge, sier Hansen, og legger til at spill for Fredrikstad på nivå to fortsatt er aktuelt.

Eidem snart tilbake

Izabela Duda har tilbragt de siste, fire sesongene hos Opsal, laget HK Halden slo i kampen om cupfinalebillett før jul. 36-åringen tror hun har mye å bidra med i et ellers ganske ungt lag.

– Jeg har kommet hit for å prøve noe nytt og kanskje lære de unge jentene en ting eller to. Jeg vil gjerne hjelpe dem med å utvikle seg og gi dem inspirasjon, sier veteranen, som bestemmer seg innen 20. mai.

Izabela Duda kan bringe mye rutine til et ungt lag.

Izabela Duda bringer mye rutine inn i et ellers ungt lag.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

I tillegg får haldenserne tilbake den hardtskytende Vilde Eidem fra langtidsskade.

– Å få tilbake Vilde blir nesten som å få en ny spiller. Da blir vi giftigere bakfra i banen, som igjen kan gi strekspillerne våre litt mer rom, sier trener Morten Holmen,

Han vil helst ha troppen på plass innen ti dager.